Tilbage på skolebænken: Lær at overleve på Mars

Nyt online-kursus vil lære deltagerne hvordan astronauter kan klare sig på den røde planet

På Monash University i Melbourne i Australien har de blikket rettet mod fremtiden – en fremtid der muligvis ligger på Mars. I hvert fald kan man allerede nu tilmelde sig et gratis online-kursus, hvor man kan lære at overleve på vores ugæstfrie nabo. Det skriver det amerikanske techmedie Mashable.

Betingelserne på Mars er ikke gunstige for liv fra Jorden, men ved at tage kursen vil overlevelseschancerne på Mars bliver bedre – og samtidig giver kurset basis for at lære grundlæggende naturvidenskab – kemi, astronomi og fysik. Det er i hvert fald tanken.

Inspireret af fiktion

Kurset bliver arrangeret af astrofysikeren Jasmina Lazendic-Galloway og kemiprofessoren Tina Overton. Til netmediet Mashable fortæller Jasmina Lazendic-Galloway, at kurset opstod, fordi begge professorer holdt meget af Andy Weirs bestseller ”The Martian”, der senere er blevet filmatiseret med Matt Damon i hovedrollen.

I bogen bliver botanisten Mark Watney ved en fejl efterladt på Mars og skal ved hjælp af sin viden og nogle få ressourcer overleve på den øde planet.

Overlevelse på kursus

Inspireret af bogen vil kurset i stor grad også handle om overlevelse, fordi den første tid på Mars vil stå i overlevelsens tegn, forklarer forskeren til Mashable. På kurset vil man derfor blandt andet undersøge mulige metoder til at producere vand, ilt, mad og strøm på Mars.

Kurset er med vilje bygget op, så det ikke blot fokuserer på kemi, astronomi eller fysik, men derimod præsenterer en cocktail af naturvidenskab. I undervisningen skal man samtidig løse pludseligt opståede problemstillinger og argumentere for løsningen.

Hun siger til Mashable:

- Videnskab er ikke bare kemi, astronomi eller fysik. Og på Mars skal man vide lidt af hvert.

Læs mere om kurset om overlevelse på Mars og tilmeld dig her. Online-kurset er gratis, men det koster et mindre beløb at få bevis på, at du har gennemført kurset. Kurset starter d. 24. oktober i år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter