VIDEO Andreas er Danmarks første astronaut: Her er hans rum-hjem

Fra den 1. september 2015 og 10 dage frem skal den danske astronaut Andreas Mogensen arbejde på den internationale rumstation, ISS.

Den 1. september 2015 skrives et stort stykke danmarkshistorie.

På den dato sendes Andreas Mogensen ud i rummet som den første dansker nogensinde, og her skal han tilbringe 10 dage på den internationale rumstation, ISS.

- Det er jo på mange måder den ultimative opdagelsesrejse, siger han om sin forestående rumrejse.

Slog 8.500 på vej mod stjernerne

For at nå dertil, hvor Andreas Mogensen er i dag - på springbrættet til rummet - har han slået 8.500 ansøgere fra hele Europa.

- Da vi var 10 tilbage, tænkte jeg 'okay, det kan godt være, at det alligevel lykkes, fortæller Andreas Mogensen, der drømte om at blive astronaut, fra han var 10 år.

- Jeg havde en helt konkret drøm om at blive jagerpilot, så testpilot og så astronaut. Det var simpelthen det sejeste job, som jeg overhovedet kunne forestille mig, da jeg var dreng.

- Da jeg igennem hele min barndom fortalte folk, at jeg skulle være astronaut, så fik jeg tit det svar, at der aldrig har været danske astronauter før.

Stort at flyve over og kigge ned på verdenshavene

Men det er ingeniøren og familiefaren Andreas Mogensen godt på vej til at gøre noget ved.

Andreas Mogensens første mission bliver 10 dage ombord på den internationale rumstation, ISS.

- Der kommer til at være rigtig, rigtig mange store oplevelser. En af de største bliver at være vægtløs; at svæve rundt om, bo og arbejde i vægtløs tilstand.

- Men en anden helt stor oplevelse bliver at kigge ned på jorden og se vores blå planet og flyve over verdenshavene og kontinenterne, fortæller han.

Se Andreas Mogensen vise rundt på en kopi af den internationale rumstation, ISS, hvor han skal arbejde i vægtløs tilstand og sove stående i en specialdesignet sovepose, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk