VIDEO Andreas før rumrejse med sopran: Musik er ikke min stærke side

1. september skal Danmarks astronaut ud i Rummet med Sarah Brightman. Træningen er i fuld gang – og hjemme træner hans 17 måneder gamle datter parallelt.

På tavlen bag Andreas Mogensen har hans kolleger moret sig. Ved den ene tegning har de tilføjet en rumfartsvittighed: Det er en raket, der skal flyve op til Solen: Det kan kun ske om natten, står der. - I videoen fortæller han om den kommende rumrejse med Sarah Brigthman. Skypeinterviewet blev optaget torsdag den 12. marts 2015.

Briten Sarah Brightman er blandt verdens bedst sælgende operasangere. Mange husker hende måske for hendes tidligere ægteskab med komponisten Andrew Lloyd Webber, eller det kæmpe hit hun havde sammen med italienske Andrea Bocelli med duetten 'Time to Say Goodbye' i 1996.

Når Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, om 5,5 måned - den 1. september 2015 - flyver op til Den Internationale Rumstation, ISS, på en 10-dages mission for Den Europæiske Rumfartsorganisation, ESA, er han i selskab med Sarah Brightman, der rejser med som rumturist både op og ned.

Hun kan huske månelandingen i 1969 og siger, at hun siden da har drømt om at rejse ud i Rummet. Hun har købt plads på rumrejsen for den nette sum af 52 millioner dollars.

Hun bliver den første musiker i Rummet. Men hun skal nu ikke regne med, at Andreas Mogensen akkompagnerer hende under hendes rumsang, for musik er ikke hans stærke side, fortæller han i Skype-klippet øverst i artiklen. Han har for kort tid siden hilst på Sarah Brightman.

Lyt til videoen i toppen af artiklen.

Træningen frem til september

Andreas Mogensen fik i sommeren 2013 at vide, at han skulle på sin første rumrejse i 2015, og siden begyndelsen af 2014 og frem til missionen begynder, træner Andreas Mogensen målrettet på at blive mere end 100 procent klar til opgaven. Han glæder sig vildt, men han har endnu ikke fået sommerfugle i maven.

Det fortæller han om i videoen herunder.

Ingeniør-russisk og ophold på asteroide

Når Andreas Mogensen ser tilbage på den foreløbige træning, har der både været udfordringer og helt fantastiske oplevelser.

Det kan du høre om i videoen herunder - hvor der også er et lille teknisk udfald på grund af dårlig netforbindelse. Det beklager vi.

Vil datteren kunne huske fars første rumrejse?

Den Internationale Rumstation er som navnet siger, international. Derfor rejser astronauterne rundt i store dele af verden for at træne.

Andreas Mogensens træningsplan for 2014 og 2015 frem til liftoff med raketten 1. september byder på træningsophold i USA, Canada, Japan og Rusland ud over træningen på Den Europæiske Rumfartsorganisation, ESA’s astronauttræningscenter i Køln i Tyskland.

Andreas Mogensen bor i Køln sammen med sin kone og deres 17 måneder gamle datter. I 2014 var han hjemme i Køln i samlet otte uger, og familien må ofte undvære hinanden, fortæller han i videoen herunder.

Klik på videoen.

Facebook
Twitter