VIDEO Danmarks astronauts rumeventyr fortalt som tegnefilm

Andreas Mogensen har lært at trække tænder ud som forberedelse til sit kommende rumeventyr.

Til september skal Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, ud i Rummet på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation, ISS.

Raketten er lige så høj som en 15. etagers høj bygning, og når der er lift off (som det hedder på raketsprog), er han ude i Rummet på under 10 minutter med en fart på 7 km i sekundet. Han har trænet en masse fysisk og teknisk i sin uddannelse, og han har lært at tage blodprøver og trække tænder ud som forberedelse på sin rumrejse.

I en ny tegnefilm målrettet børn fortæller Andreas Mogensen selv, hvordan han er blevet astronaut, og han fortæller om, hvad han skal lave på rumstationen. Han fortæller også om den vildeste rutsjebanetur, han skal på, når han skal hjem igen til Jorden.

ESA vil have flere til at spejde mod stjernerne

Andreas Mogensens arbejdsgiver – Den Europæiske Rumfartsorganisation ESA – benytter alle dets astronauters rumrejser til at gøre rumforskning ekstra interessant for børn og unge.

Målet er at få flere til at vælge en naturvidenskabelig uddannelse – gerne med fokus på Rummet.

Vi kan ikke alle blive astronauter, men astronauterne er ingenting uden en masse ingeniører og forskere osv. på Jorden, der forsker og udvikler ting til rumfartsindustrien.

DR’s rumeksperiments konkurrence

I forbindelse med Andreas Mogensens mission har DR sammen med ESA også lavet en konkurrence om et rumeksperiment, som han skal udføre, mens han er på ISS.

Der kom mange forslag fra især skoleelever og gymnasieelever. Og vinderne bliver offentliggjort op til hans rumrejse.

Se tegnefilmen øverst i artiklen ved at trykke på play-knappen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk