VIDEO Dinosaur-knogler fundet: En kikset klon af Barney og Jar Jar Binks

Skelettet fra dinosauren Deinocheirus er omsider blevet sat sammen, og det er et særligt syn. Dinoens ry er gået fra frygtindgydende til temmelig latterlig.

For 70 millioner år siden vandrede den rundt på jorden. Fem meter høj, 11 meter lang og syv ton tung med frygtindgydende dræberkløer og en appetit som en gigantisk støvsuger.

Knoglerne fra de store arme på Deinocheirus blev fundet for 50 år siden, og dengang havde videnskabsfolkene forestillet sig en dinosaurus, der ville sprede rædsel og få nakkehårene til at rejse sig hos folk, der beskuede den.

Men dinoens skræmmende ry er nu blevet temmelig udvandet, efter at forskere har fundet resten af knoglerne i Mongoliet. Hovedet blev fundet blandt private samlere i Tyskland.

- Deinocheirus har vist sig at være en af de mærkeligste dinosaurer, vi overhovedet kunne forestille os, siger sydkoreanske Yuong-Nam Lee, der står i spidsen for studiet til nyhedsbureauet AP.

Han mener, der er tale om en langsom dinosaur, der voksede sig stor med brede hofter og enorme fødder, så den kunne flygte fra større fjender.

Kikset udseende

Dinosaurens udseende bliver beskrevet som en krydsning mellem den børnevenlige tv-dino Barney og den udskældte og latterliggjorte Star Wars-figur Jar Jar Binks.

Dens ansigt er andeformet, dens ryg er puklet, den har ingen tænder, og der stikker fjer ud af den hist og her som på en struds.

- Deinocheirus har vist sig at være et væsen, man mest griner af, og som fascinerer. Den ser temmelig kikset ud, siger Thomas Holtz Jr., der er dinosaurekspert ved Maryland-universitetet i USA.

Han forventer, at børn inden længe vil have Deinocheirus som deres yndlings-dino.

- Og det er børn med humoristisk sans, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk