VIDEO DR3-værter i skudduel

Hvorfor dør bad guys i film, selvom de trækker først? Det undersøger DR3 i sidste afsnit af ’Mord på film’.

Hvorfor er det altid kun de onde, der dør. Det tester DR3-programmet Mord på Film.

Seksløbere, skurke og sheriffer – western er en genre, der aldrig dør, selv om der er mange skudscener. Men overdriver de ikke helt vildt? Det undersøger værterne Sigurd Kongshøj og Stefan ’Snake’ Knudsen i fjerde og sidste afsnit af ’Mord på film’, der bliver sendt i aften kl. 21.30 på DR3.

I westernfilmen One Upon A Time In The West står Charles Bronson i en duel over for tre skurke. Skurkene trækker deres pistoler først, men Bronson når at skyde dem alle tre – kan det virkelig passe?

Det har den engelske forsker Dr. Andrew Welchman fra Birmingham University lavet et videnskabeligt studie om. Gennem forsøg med reaktionstid kom Welchman frem til, at den der trækker sin pistol sidst er 10 procent hurtigere i sin bevægelse end den, der trækker først. Simpelthen fordi man bevæger sig hurtigere, når man ikke er bevidst i sin handling.

Det vigtigste er at ramme

Men selv om den, der trækker sidst er hurtigere i sin bevægelse, så skal man lægge reaktionstiden til. Så i en skudduel er de 10 procent ikke nok til, at man kan nå at skyde den, der trækker først.

Flere good guys burde altså have ladet livet i westernfilm, og de bad guys, der trækker først, ville ikke være døde, hvis det var virkelighed.

Det allervigtigste er dog selvfølgelig stadigvæk at ramme, og det har Sigurd svært ved…

Se hvordan det går i klippet ovenfor, der er en duel i at trække hurtigt mellem good guy Snake og bad guy Sigurd. Af sikkerhedsmæssige årsager må værterne ikke skyde mod hinanden, så målet er hver deres ballon.

FacebookTwitter