VIDEO FIFA er pjattet med danske fodboldforskere

I en ny video fremhæver det internationale fodboldforbund dansk idrætsforskning og bruger den som baggrund i en sundhedskampagne.

Fodbold er meget mere end blot 2 x 11 spillere, der pisker rundt efter en bold.

Fodbold kan være med til at forebygge og behandle sygdomme blandt børn, voksne, socialt udsatte og gamle. Samtidig med, at samværet med de andre spillere gør dem glade, og de har lyst til at fortsætte træningen.

Det viser en række forskningsprojekter som Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet netop har offentliggjort.

FIFA-videoer med dansk forskning

Nu har det internationale fodboldforbund, FIFA, offentliggjort to nye videoer, der beskriver nogle af de forskningsresultater, som Center for Holdspil og Sundhed er kommet frem til.

I en kort video fortæller centerleder Jens Bangsbo og forskningsleder Peter Krustrup om forskningen.

Og man kan møde spillere, der bidrager med krop og engagement, så forskningen kan lykkes. Og de selv får det bedre.

Besøg også centrets egen hjemmeside og se en 11-minutter lang video, hvor forskerne blandt andet viser, hvordan de laver fysiologiske test på deltagerne i fodboldprojekterne.

FIFA går efter børnene

FIFA er vild med Center for Holdspil og Sundhed og har støttet forskningen med omkring 10 millioner kroner de senere år.

FIFA bruger også den dansk forskning som rygrad i en global sundhedskampagne 'FIFA 11 for Health'.

Kampagnen har hidtil kørt i 19 lande, men nu skal den bredes ud til over 100 lande.

Og man vil nå 10 millioner børn med budskabet, at fodbold handler om sundhed, trivsel og indlæring. Og at et aktivt liv er lig med et godt liv.