VIDEO Jagten på krokodillen: Så skal der bygges en krokodillekasse

Fotograf Lars Ostenfeld er draget til Sydafrika for at følge jagten på en gigantisk krokodille, der skal fragtes hjem til en Zoo i Danmark. I dag skal der bygges en kasse til den.

Udstyret med en lang indkøbsseddel, der sagtens kan hamle op med Olsen Bandens, er vi kommet til et byggemarked for at købe blandt andet vandimprægnerede træplader, skruer og 40 meter lange brædder.

Med os har vi stiksav, tommestok og brandslange. Ting, der alle skal bruges til at bygge den næsten fire meter lange og en meter brede transportkasse, som vi skal transportere krokodillen hjem i.

Brandslangen skal skrues fast langs siderne på transportkassen og bruges som håndtag.

Skal kunne holde til lidt af hvert

Kassen, der skal bruges til at transportere krokodillen Sobek hjem, skal være sikker. Flypersonalet må ikke kunne stikke en finger ned til Sobek og kassen skal kunne holde til gaffeltruck, fly og en hidsig krokodille.

Den skal bygges her på stedet og om to dage skal dyret ind i kassen og med lastbil køres til lufthavnen i Johannesburg.

Det lyder som en vild opgave i mine øren og er det sikkert også. Men man kan ikke mærke på Jonas og Victor, at der hviler en stor opgave på deres skuldre. De tager det roligt. Forbløffende roligt selv om spørgsmålene vælter frem:

Der er ikke vandimprægneret træ. kan man lakere det ? Nej. Det er giftigt. Vi vælger at lade være. Og så er det videre i indkøbsedlen...

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter