VIDEO Jagten på krokodillen: Se kæmpen Sobek blive fanget!

Med en snor rundt om det kæmpe gab, bliver den 600 kilo tunge krokodille trukket ind i transportkassen.

Jeg kan mærke, jeg har våde håndflader, og hjertet hamrer, da vi går ind til det koldblodige kræ!

Krokodillen er et krybdyr og koldblodet. Det vil sige, at dyret ikke kan skabe sin egen kropsvarme, men i stedet må suge varme til sig fra solens stråler.

Derfor har vi planlagt at fange krokodillen Sobek her til morgen. Her vil han stadig være kold efter natten og dermed ikke lige så stærk, som han vil være om eftermiddagen efter en hel dag i solen.

Vi er mange mennesker. Omkring 20. Alle har en funktion de fleste skal hive, skubbe og sørge for at han kommer sikkert ind i transportkassen. Derudover er der to dyrelæger, der skal se til krokodillen og give ham en chip. Alle er spændte og alle er på. Det er nu! Efter 4 dages rejse og bygning af kasse er tiden kommet.

Hva' fan' laver manden i vandet?

Jeg hører mig selv bande. ”Hva fan' laver manden nede i vandet?”

En af dem der skal hjælpe med at sætte en løkke om krokodillens mund er trådt ud i vandet hvor krokodillen ligger. Løkken er for enden af en snor, der skal sættes fast om det frygtindgydende gab.

Svaret kommer stille fra Jonas og Victor der er udsendt fra krokodille Zoo. ”Vi ved det ikke...” Det viser sig dog, at han ved, hvad han gør, selv om det ser farligt ud.

Efter lidt plasken og væsen fra ”monsteret” i vandet får han sat rebet om dens overmund. Hvis man gik rundt og troede man brugte en pind på højkant, skal man tro om. Snor er redskabet. :-)

Kort tid efter hiver omkring 10-15 mænd krokodillen op ad vandet og op på land. Her er den mindre adræt og ikke så hurtig. Alligevel er der en der råber, at jeg ikke skal gå tættere på. De kan ikke holde den, hvis den går amok.

Krokodillen kæmper forgæves

Krokodillen ruller rundt om sig selv. Det er en refleks for at komme fri. Men uden held. Den er fanget!

Noget af det Jonas og Victor er bange for er, at den skal få stress. Den er vant til at være den dominerende han. Ham der bestemmer og ham der sætter dagsorden. Den kontrol mister han nu, og det giver stress. Faktisk kan han dø af det. Og det er set før.

Samtidig skal alt ske hurtigt og uden for meget slinger i valsen. Vi nærmer os kassen. De hiver. Krokodillen sætter bagbenene i. Det er tovtrækning så det batter. Krokodille vs mennesker. Den sidste usikkerhed skal overstås.

Krokodillen må ikke bide i kassen på vej ind. Hvis den gør det, smadres den. Hovedet er der... den rammer imod, men det lykkes til sidst. Krokodillen er inde. Hjemturen kan begynde!

Info om krokodillearter:

I hele verden findes der, 23 forskellige arter, af krokodiller. De er udbredt over hele den tropiske verden. De inddeles i tre forskellige familier: Alligatoridae, Crocodylidae, 14 arter af de såkaldte "ægte" krokodiller og sidst og mindst Gavialidae, en familie med kun ét medlem, nemlig gavialen.

Facebook
Twitter