VIDEO Ph.d. Cup: Justin holdt øje med flere hundrede børnehavepædagoger

Forskningsformidling: Mød lingvist Justin Markussen-Brown, der én af de fem finalister i DR og Informations konkurrence Ph.d. Cup 2016.

Justin Markussen-Brown har sammen med kolleger besøgt 293 børnehaver og kigget 506 børnehave-pædagoger over skulderen, mens de var sammen med børnene.

Målet var at finde ud af, hvor gode danske børnehaver er til at hjælpe børnene med at udvikle deres sprog, for hvis børnene er gode til at tale dansk, lærer de også lettere at læse.

Mens pædagogerne er rigtig gode til at støtte børnenes sociale og emotionelle udvikling, er de knap så gode til at støtte børnenes sproglige og kognitive udvikling.

- Vi er ret sikre på vores konklusion om, at der er for lidt sprogudvikling i de danske børnehaver, for vi har undersøgt mange børnehaver, siger lingvist Justin Markussen-Brown fra Institut for Sprog og Kommunikation ved Syddansk Universitet.

Løsningen er både mere legetøj og alfabetbøger, der støtter op om børns sprog, samt efteruddannelse til pædagogerne.

Ph.d. Cup-showet på DR2 lørdag klokken 20

Justin Markussen-Brown er én af de fem finalister i Ph.d. Cup 2016, som DR arrangerer sammen med dagbladet Information for at øge fokus på god forskningsformidling.

Kig med lørdag den 16. april 2016 på DR2 klokken 20, hvor Justin Markussen-Brown dyster mod læge Ida Donkin, antropolog Anne Mia Steno, læge Lars Boesen samt eksperimentel fysiker Morten Kjærgaard om at forklare sin forskning på tre minutter.

Og se videoen øverst i artiklen, hvor Justin forklarer mere om sin forskning, og hvor du kan få et indblik i, hvordan han blandt andet har trænet til konkurrencen.