VIDEO Solens voldsommme kræfter i Ultra-HD

NASA's Solar Dynamics Observatory har fanget utrolige billeder af Solen, som nu er tilgængelige som video i høj kvalitet.

Solen er en enorm fusionsreaktor knap 150 millioner kilometer væk, som leverer alt den energi, der driver Jordens klima, planteliv - og alt andet.

Udover at give liv til alt på vores planet, sender Solen også voldsomme mængder af stråling i form af solvinde mod Jorden.

Den eksploderer til tider i voldsom aktivitet, soludbrud, der sender endnu kraftigere stråling mod os. Stråling, der kan forstyrre radiokommunikation og blænde radarstationer på Jorden.

Heldigvis beskytter Jordens kraftige magnetfelt os mod det værste, så den voldsomme stråling bare bliver til nordlys på Jorden.

Men de solvinde har efter alt at dømme også revet atmosfæren af vores naboplanet Mars, der mangler et sådant magnetfelt.

NASA's Solar Dynamics Observatory holder øje med Solen 24 timer i døgnet og tager billeder af Solen i 10 forskellige bølgelængder, der afslører Solens forskellige temperaturer.

SDO har strikket en lang række billeder sammen til en utrolig video af vores nærmeste stjerne i den ultra høje opløsning 4K.

Se den i toppen af artiklen.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1062445797139277