Vraget efter Columbus' skib er måske fundet

Efter 500 år på havets bund er vraget efter Cristopher Colombus' skib Santa Maria måske fundet nord for Haiti.

Christopher Colombus genopdagede i 1492 Amerika på jagten efter en ny søvej til Asien. Med på togten havde han blandt andet skibet Santa Maria. (© Colourbox)

For mere end 500 år siden gik skibet Santa Maria på grund ud for Haiti. Det var ikke et hvilket som helst skib.

Det var et af de tre skibe, Christopher Columbus brugte på sin første, legendariske rejse fra det sydlige Spanien over Atlanterhavet i jagten på en ny vestlig rute til Asien.

Santa Maria forsvandt i det caribiske dyb den 25. december 1492, og ingen har været i stand til at finde det berømte skib siden.

Men nu kan der være gennembrud i eftersøgningen. Arkæologiske forskere vurderer, at de muligvis har fundet rester fra det forsvundne skib på bunden ud for den nordlige kyst af Haiti, skriver The Independent.

- Alle geografiske, undervands-topografiske og arkæologiske beviser tyder på, at dette vrag er Columbus' berømte flagskib, Santa Maria, siger lederen af eftersøgningen, Barry Clifford.

En verdens førende arkæologer

Barry Clifford er en af verdens førende arkæologer. Han har blandt andet været med til at finde piraten Kaptajn Kidds flagskib ud for Madagaskar, og i 1984 var han med til at finde det første vrag af et piratskib - det såkaldte Whydah.

Hvis vraget ud fra Haiti viser sig at være Santa Maria, vil han stå bag endnu et af verdens vigtigste undersøiske, arkæologiske fund.

Barry Clifford fortæller til The Independent, at hvis udgravningen af skibet går godt, kan det i sidste ende blive muligt at løfte rester af vraget op over havets overflade og placere dem på et museum i Haiti.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk