Ny øgle er dukket op af Madagaskars mørke

Tyske forskere har beskrevet en helt ny art af natlig gekko i det nordligste Madagaskar.

En ny art af natlig gekko er opdaget på det nordligste Madagaskar. Dens videnskabelige navn er Paroedura hordiesi. (Foto: Frank Glaw © Zoologische Staatssammlung München)

VIDENSKABSBILLEDET

I Madagaskars altomsluttende nattemørke har et tysk forskerteam opdaget en hidtil ukendt art af natlig gekko. En lille og ekstremt godt camoufleret øgle, der lever på den nordligste del af øen.

Det beskriver de i en artikel i tidsskriftet Zoosystematics and Evolution.

I spidsen for opdagelsen står Frank Glaw fra Zoologische Staatssammlung i München.

Man har kendt til gekkoens eksistens i cirka 20 år, men det er først nu, at man har fået fastslået, at den er helt sin egen og givet den sit eget videnskabelige navn Paroedura hordiesi.

Flere nye arter gemmer sig sikkert i området

Gekkoen er fundet på et af Madagaskars nordligste bjergmassiver, Montagne des Français, der primært er dannet af kalk.

I området, der både indeholder regnskov, kystlandskab og mere tørre skovområder, lever en enorm artsrigdom af dyr og forskerne regner med, at der venter flere fund af hidtil ubeskrevne arter lige om hjørnet.

- Den nye art som vi har beskrevet i vores artikel er blot ét nyt bidrag til den taksonomiske oversigt over området, som menes at gemme på en endnu uopdaget mangfoldighed, forklarer Frank Glaw blandt andet, i forbindelse med offentliggørelsen af artiklen.

FacebookTwitter