VIDEO Harddisk-vært tester VR-briller

Virtual Reality ventes af mange at blive den næste store tech-dille, selv om man kan ende med at være ufrivilligt underholdende for sine omgivelser, når man har VR-briller på. Anders Høeg Nissen fra Harddisken gjorde et forsøg.

Efter at have været på vej i årevis, tyder meget nu på, at Virtual Reality nu faktisk er ved at være klar til at blive solgt som et produkt, ganske almindelige mennesker kan købe i butikkerne.

Flere af de store producenter er på vej med forskellige bud på VR-headsets - og her er Sony blandt dem, der er længst fremme med et produkt, der er tiltænkt det brede marked.

Sonys Project Morpheus, der for nylig skiftede navn til Sony VR, er foreløbig tænkt som et tilkøb til selskabets Playstation, og altså foreløbig tænkt til spil. Men sådanne kunstige virkeligheder vil måske med tiden udvikle sig til at kunne spænde over mange flere funktioner, og senest skulle en udgave af Microsofts lidt beslægtede HoloLens-briller have været skudt op på den internationale rumstation, ISS.

Her skulle astronauterne teste en idé om at man kan bruge sådanne produkter til at hjælpe personalet i NASAs hovedkvarter med at visualisere eksperimenter, brugsanvisninger til teknisk udstyr og meget andet, direkte i astronauternes synsfelt.

Brillerne skulle have været fragtet til ISS af det kommercielle rumfartsselskab SpaceX, men desværre sprang raketten - og HoloLens-brillerne - i luften på vej derop.

Vælter møblerne og får kvalme

Sony er blot et blandt flere selskaber, der netop nu arbejder på at kunne lancere kommercielle produkter til VR. Også store selskaber som Samsung, Google, HTC - og endda Facebook pusler med sådanne produkter. Udfordringen er dog ikke kun af rent teknisk karakter, men især også, at sikre, at brugerne ikke bliver søsyge, når de bruger brillerne.

Det har nemlig frem til nu været et af de store problemer med VR-headset - et problem, der rammer nogle mere end andre, men som potentielt er så ubehageligt, at det helt kan afholde nogen fra at bruge VR.

Og så er der selvfølgelig problemet med at den kunstige verden kan være så livagtig, at man ender ender med at vælte møblementet, når man prøver dem. Hardiskens Anders Høeg Nissen prøvede forleden Sonys briller, og fik tilskuerne til at filme imens. Se videoen foroven på denne side.

FacebookTwitter