VIDEO Psykologiprofessor: Derfor skal du glemme alt om selvudvikling

Svend Brinkmann råder folk til at glemme alt om selvudvikling og mavefornemmelse.

Professor i psykologi Svend Brinkmann er træt af at høre ugebladenes brevkasser, selvhjælpslitteraturen og andre lignende kulturelle frembringelser råde folk til at ’”mærke efter” og ”lytte til dem selv”.

- Vi har siddet og mærket efter og følt efter i årtier nu, og jeg tror, vi har brug for at vende blikket væk fra os selv og ud mod verden. Det er det, jeg kalder selvudsigt frem for selvindsigt, siger han.

- Jeg ser en masse problemer

Ifølge Svend Brinkmann fokuserer danskere for meget på deres egen selvudvikling, og det er en sti, vi ikke har råd til at fortsætte ned ad.

- Når jeg ser ud, så ser jeg en masse problemer. Jeg ser en planet, der er forurenet og folk, der er på flugt på grund af krig. Der er nok at kritisere, og der er nok at lave om på, men i stedet for at gøre noget ved det, sidder vi og er optaget af os selv. Det synes jeg er for fattigt, siger Svend Brinkmann.

I videoen i toppen af artiklen kan du se og høre Svend Brinkmanns opråb til befolkningen.

Til P1liveX kan du opleve Svend Brinkmann uddybe sine synspunkter om bl.a. 'selvudsigt', når han sammen med professor Bente Klarlund Pedersen og DNA-forsker Eske Willerslev vil komme med sit svar på spørgsmålet ”Hvordan skal vi leve?”