#DR360 Styr selv DRs roterende kamera i 28 kilometers højde

Nu har du muligheden for selv at styre DR's 360-graders-kamera, som i går blev sendt op i stratosfæren.

Via YouTube kan det lade sig gøre at styre DR's 360-graders kamera, der i aftes fløj 27,8 kilometer op i luften, førend ballonen, der bar kameraerne, eksploderede. (© dr)

DR har - så vidt vides - som de første nogensinde formået at producere 360-graders live-video fra næsten 28 kilometers højde.

Det skete i aftes i programmet 'Live fra Verdensrummet' - et forsøg udført direkte på DR3.

Men ikke nok med at det lykkedes at transmittere det fuldt roterbare livebillede fra 27,8 kilometer oppe i stratosfæren, så har du nu muligheden for selv at blive styrmand på kameraet i videoerne nedenfor.

De tre 360-graders-videoer er henholdsvis fra opsendelsen af ballonen, da ballonen eksploderer i 27,8 kilometers højde, og da den igen lander på Jorden midt i Rold Skov.

Sådan styrer du billedet

Her er hvad du skal gøre, for at det virker:

Er du på en mobil (både iPhone og Android) skal du åbne videoen i YouTube-appen. Her kan du styre billedet ved at dreje telefonen rundt eller ved at pege den op mod himlen eller ned mod jorden. Du kan også dreje kameraet med fingrene.

Læser du artiklen på en PC, kan du i Chrome-browseren eller Firefox trække billedet rundt med musen direkte i videoerne nedenfor. Det virker ikke i Internet Exlorer.

Er du på en Mac, virker det kun i Chrome.

Styr kameraet ved opsendelsen

Styr kameraet da ballonen eksploderer

Styr kameraet da ballonen lander i Rold Skov

Facebook
Twitter