Interaktivt kort: Se hvor Andreas og rumfartøjet er lige nu

For hver 90 minutter har Andreas Mogensen fløjet endnu en tur rundt om Jorden. Her kan du følge hans rejse.

Sådan ser kortet ud, hvor man kan følge med i, hvor Andreas Mogensen er. Nede i vores artikel finder du linket til kortet, der opdaterer i realtid. (Foto: Skærmprint fra ESA's hjemmeside © Skærmprint fra ESA's hjemmeside)

Bemærk, at kortet ikke længere opdateres!

første astronaut, Andreas Mogensen, er på vej til Den Internationale Rumstation, ISS. Forventet tilkobling (docking) til rumstationen er fredag formiddag klokken 9:42.

Følg hele dockingen på dr.dk fra klokken 8:30 og på DR2 fra klokken 9 og i timerne frem, hvor de sender på Industriens Hus i København og har mange gæster i studiet.

Lige nu kredser Andreas Mogensen og hans to kolleger fra Rusland og Kasakhstan rundt om Jorden, 35 gange skal de rundt – og hver tur tager 90 minutter.

Hans arbejdsgiver ESA, Den Europæiske Rumfartsorganisation, har lagt et kort ud fra n2yo.com, hvor man kan følge med og se, hvor han er. Klik her.

Sørg for, at tasten for Soyuz TMA-18M er markeret, for kortet starter automatisk med at vise ISS' kredsløbsbane.

En god nats søvn

Udover en kredsløbsjustering af rumfartøjets baner torsdag morgen, har det russiske kontrolcenter Roscosmos, der har radiokontakt med Sojyz-fartøjet hele tiden, oplyst, at Andreas Mogensen og hans kolleger havde haft en god første nat, skriver ESA.

Kommander Sergei Volkov har fortalt, at natten forløb godt, og at de er glade og har det godt.

Russeren er også meget glad for temperaturen i fartøjet på denne tur. Det er hans tredje tur op til ISS, og på de to første ture frøs han lidt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk