VIDEO Andreas sendes i rummet i en raket: Sådan ser den ud indvendig

Raketten Sojuz skal bringe Andreas Mogensen på eventyr i rummet. Se i klippet her, hvordan han kommer til at sidde under opfarten.

Andreas Mogensen sendes på onsdag ud i rummet i en Soyuz-raket, som den første dansker nogensinde. Se hvordan komforten er i raketten ved at klikke på play.

Hvis man klager over manglende benplads, når man tager et charterfly sydpå, så skal man ikke ønske sig at være astronauten Andreas Mogensen på onsdag.

Her starter hans ti dage lange rumeventyr nemlig i en raket, hvor benplads er noget, han må se langt ud i universet efter.

Det er raketten - eller kapslen – Sojuz, der skal tage den danske astronaut ud i rummet. Det er den mest gennemprøvede kapsel i historien.

Se hvordan det træningen i Sojuz-raketten tidligere gået i klippet her:

Sojuz blev udviklet i slutningen af 1960’erne, hvilket tydeligt kan ses på designet og teknologien inde i den.

Andreas fungerer som 2. pilot

Missionen, som Andreas Mogensen er en del af, har fået navnet Iriss, og har til opgave at bytte et Sojuz-fartøj ud med et andet på rumstationen ISS. Andreas Mogensen bliver sendt op sammen med to andre astronauter, kaptajn Sergei Volkov og kosmonaut Aidyn Aimbetov. Andreas fungerer som systemoperatør - en form for 2. pilot - på turen.

Det er på onsdag den 2. september klokken præcis 06.37, at hele verden ser med, når Andreas som den første dansker bliver sendt ud i rummet fra russiske Baikonur.

Hør ham fortælle i klippet her, hvad der kommer til at ske i minutterne lige inden opsendelse:

Se med hele dagen onsdag, når DR2 og dr.dk sender direkte fra opsendelsen fra klokken 5.30 om morgenen. Og læs flere nyheder om Andreas Mogensen på www.dr.dk/rumrejsen

Se også med i aften kl. 21 på DR1, når 21 Søndag sætter fokus på astronautens forberedelser.