VIDEO Andreas sover oppe 'under' loftet i sit rumlaboratorium

Danmarks astronaut viser sin arbejdsplads frem på rumstationen. Hans studiekammer er også hans soveværelse.

Mens den 38-årige astronaut Andreas Mogensen opholder sig på Den Internationale Rumstation, ISS, bruger han meget tid i det europæiske forskningsmodul på rumstationen, Columbus-laboratoriet.

Her udfører han en række eksperimenter og tester ny teknologi, blandt andet da han i mandags styrede en robot i Holland oppe fra rumstationen.

Han opbevarer også sin kuffert og sin seng (sovepose) i Columbus-laboratoriet, hvor dannebrogsflaget er spændt ud på bagvæggen.

Sover (måske) oppe under loftet

Der er kun seks faste sovepladser på ISS, men lige nu er de ni besætningsmedlemmer om bord. Så derfor har Andreas Mogensen valgt at sove med udsigt til dannebrog og det europæiske forskningsudstyr.

Sengen hænger meget belejligt i loftet, men eftersom der ikke er op og ned på rumstationen, kan det jo i princippet lige så godt være i gulvet.

Andreas Mogensen har sendt en video hjem til Jorden, hvor han viser rundt i Columbus-laboratoriet. Videoen er optaget kort efter, at han var ankommet på rumstationen, og altså før han bød på et dansk måltid mad til alle om bord på rumstationen. For på videoen peger han på sin bonusmad, der er mad som han ekstraordinært har fået lov at tage med til ISS.

Se videoen i toppen af artiklen. Tryk på play-knappen.

Facebook
Twitter