VIDEO Dansk astronaut tror på liv i rummet: Underligt, hvis der ikke er liv derude

Når astronauter sendes ud i rummet, er det blandt andet for at finde ud af, om der er liv derude. Den danske astronaut Andreas Mogensen er ikke i tvivl.

Andreas Mogensen bliver den første danske astronaut i rummet. Han synes, det ville være mærkeligt, hvis der ikke fandtes andet liv derude.

Livets og ikke mindst universets helt store spørgsmål bliver sat under lup, når mennesket rejser ud i rummet.

Om der findes liv derude, ved vi endnu ikke med sikkerhed, men Andreas Mogensen, som på onsdag kan kalde sig den første danske astronaut i rummet, er ikke i tvivl.

- I dag kender vi til i hvert fald 1000 andre planeter i vores galakse. Jeg synes, det ville være rigtig underligt, hvis der ikke var opstået liv andre steder, siger Andreas Mogensen.

Rumrejse på ti dage

Om tre dage skal han som den første danske astronaut nogensinde på en ti dages lang tur ud i rummet.

Derfor befinder han sig lige nu i karantæne i Baikonur i Kazakhstan, hvor opsendelsen skal ske fra. Han kan kun tale med sin familie, venner og pressen gennem en glasrude. Det er nemlig helt essentielt, at han ikke bliver syg inden opsendelsen, som har været forberedt i årevis.

Der er helt klare regler og retningslinjer for, hvordan de sidste dage og minutter inden astronauterne sætter sig i rakken, kommer til at foregå. Andreas Mogensens sidste bad bliver for eksempel i alkohol for at sikre, at han er klinisk ren og ikke har bakterier på huden.

Hør Andreas Mogensen forklare her, hvad der sker lige inden opsendelsen på onsdag:

Den danske astronaut skal ikke undersøge liv i rummet - hans opgave er nemlig mere konkret. Han skal fungere som systemoperatør - en form for 2. pilot - på turen, når et Sojuz-fartøj skal byttes ud med et andet på rumstationen ISS. Og under opholdet på ISS skal han lave en række forskningsforsøg.

Glæder sig mest til at se på jorden

Selv om opgaven i sig selv er spændende, er der dog en ting, som den danske astronaut glæder sig særligt meget til.

- Jeg ser frem til bare at se ned på jorden. Det tager cirka 90 minutter at flyve rundt om jorden, det bliver fantastisk, siger Andreas Mogensen.

Kig med på onsdag den 2. september 2015, når dr.dk sender direkte fra opsendelsen fra klokken 5.30 om morgenen. Læs flere nyheder om Andreas Mogensen på www.dr.dk/rumrejsen

Du kan også se et portræt af Andreas Mogensen, samt et indblik i hans familieliv og forberedelse før rumfart på tirsdag kl. 20:45 på DR1