VIDEO Jordbo igen: Andreas er glad for at være hjemme

Det var en træt, men glad Andreas Mogensen, der lidt over klokken tre dansk tid blev hjulpet ud af landingskapslen.

Danmarks første astronaut er landet på Jorden igen, og han er tydeligvis en træt, men også en meget glad mand.

Der var store smil og tommelfingeren op, da han som den sidste af de tre astronauter blev båret ud af Sojuz-landingsfartøjet, 22 minutter efter at de var landet på sletten i Kasakhstan klokken 2:51:36.

Han fik te, et frisk æble og fik målt puls og taget blodprøver.

Han har været på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation, ISS, hvor han har lavet en masse forskningsforsøg og testet ny teknologi, og han har haft travlt hele tiden.

Umiddelbart efter landingen var der et kort pressemøde.

- Der har helt sikkert ikke været tid til at få hjemve. Tiden er virkelig, virkelig fløjet af sted, sagde Andreas Mogensen.

Se videoen øverst i artiklen, hvor han kommer ud af rumkapslen. Videoen er fra NASA TV, og kommentatoren taler engelsk.

Velkomstceremoni med præsidenten og så til Köln

Nu skal Andreas Mogensen og hans to rejsekammerater, kosmonauterne Aidyn Aimbetov fra Kasakhstan og Gennady Padalka fra Rusland, flyves til hovedstaden i Kasakhstan, hvor præsidenten vil tale dem til.

Andreas Mogensen flyver senere lørdag til Köln, hvor Den Europæiske Rumfartsorganisation ESA har dets astronauttræningscenter, og hvor Andreas Mogensen og hans familie bor.

Han får helt sikkert også tid til at ringe til sin mor; noget hun havde mindet ham om, da hun talte med ham lige efter ankomsten til rumstationen fredag den 4. september.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk