VIDEO Rumkapslen skal kredse om Jorden i 51 timer

Om blot to dage skydes den første dansker ud i universet. Se, hvordan det kommer til at foregå.

Om blot få dage sendes den første dansker, Andreas Mogensen, ud i rummet. Se hvordan det kommer til at foregå i indslaget foroven.

Om blot to dage sidder den danske astronaut, Andreas Mogensen, i en raket - klar til at tage på rumfart.

Det er ikke kun en stor dag for ham, men det er også stor dag for lille Danmark, da han bliver den første dansker i rummet.

Onsdag morgen klokken 6.37 dansk tid bliver raketten fyret af sted, og med det starter en 10 dages lang rejse for den danske astronaut.

På et tidspunkt bliver det, man kalder 'løfteraketten' koblet fra, og herefter fortsætter Andreas Mogensen og de to andre astronauter turen i selve rumkapslen.

Rundt og rundt om Jorden

For at komme frem til den endelige destination, skal rumkapslen først kredse om Jorden i 51 timer. På den måde kommer den løbende højere og højere op og for til sidst at nå rumstationen, som astronauterne skal hen til.

For Andreas Mogensen er den lange flyvetur ikke et problem, men tværtimod noget han ser frem til. Det gælder især den indledende del, hvor man stadig har et godt udsyn til Jorden oppefra.

- Jeg ser frem til bare at se ned på jorden. Det tager cirka 90 minutter at flyve rundt om Jorden, det bliver fantastisk, siger han til DR Nyheder.

Se indslaget hvor affyringen af rumraketten bliver forklaret i videoen foroven. Se et portræt af den danske astronaut, Andreas Mogensen, på tirsdag kl. 20:45 på DR1, og få en forsmag på dokumentaren herunder.

Facebook
Twitter