Se menneske-robot støvsuge og rydde op

VIDEO Atlas-robotten udfører huslige pligter for at teste de programmer, der styrer den.

Atlas-robotten er udviklet til at teste om robotter kan udføre farlige opgaver under katastrofer. Her støvsuger den i stedet.

Normalt er robotstøvsugerer små flade skiver af tvivlsom intelligens.

Men i denne video svinger den avancerede menneskelignende robot Atlas både støvsuger og kost.

Robotten er udviklet af den Google-ejede robotudvikler Boston Dynamics, men bliver her testet af Florida Institute for Human and Machine Cognition - også kendt som IHMC Robotics.

Atlas er oprindeligt designet for at undersøge hvad en menneskelignende robot kan udføre af opgaver, ved fx ulykker og industrikatastrofer, som er for farlige for mennesker.

Robotten fik en andenplads ved det amerikanske forsvars robot-konkurrence 2015 DARPA Robotics Challenge.

Men nu fortsætter forskerne med at teste robotten på forskellige måder. Blandt andet ved at opdatere den software, der styrer robotten.

Huslige pligter tester softwaren

Atlas er ikke helt selvstyrende, men kan modtage og forstå ordrer, som robotten så selv regner ud hvordan den skal udføre.

I videoen flytter Atlas på møbler, fejer gulvet og bruger støvsugeren.

Øvelserne er ikke bevis på, at forskerne misbruger deres dyre legetøj, men en sjovere måde at teste nye kodebidder, som er med til at forbedre robotten.

I takt med at algoritmerne i koden bliver bedre og bedre, bliver Atlas bedre og bedre til at klare opgaver - med mindre og mindre menneskelig indblanding.

Se Atlas-robotten rydde op i videoen øverst. Videoen er sat op i 20X tempo, da robotten ellers ville bevæge sig meget langsomt.