Tandbørste med sensorer laver 3D-kort over munden

Kortet sendes til mobilen så tandbørsten kan hjælpe brugeren med at forbedre mundhygiejnen.

Den avancerede tandbørste kan angiveligt se hvilke dele af din mund, der får for lidt opmærksomhed under tandbørstningen.

I tirsdags beskrev vi en ny tandbørste med indbygget kamera. Philips nyeste børstede vidunder går knap så langt, men tilføjer alligevel en teknologisk dimension til noget, der ellers er ret analogt.

Tandbørsten med det enormt lange navn Sonicare FlexCare Platinum Connected er nemlig udstyret med en række sensorer, der opbygger et 3D "kort" over munden.

Sensorerne gør tandbørsten i stand til at vide hvor i munden den er, hvordan ens børsteteknik er og hvor meget man trykker med børsten.

Appen giver gode råd til børsteren

Det sendes alt sammen til en medfølgende app via Bluetooth (ha!) og bygger ved hjælp af informationerne et personligt kort i 3D over munden.

Appen fortæller også om man børster for hurtigt eller trykker for hårdt - og gør opmærksom på dele af munden, som ikke har fået den nødvendige omsorg.

Derudover vejleder tandbørsten angiveligt også brugeren i hvordan tandbørstningen forbedres, og en post-tandbørstningsanalyse indikerer hvilke dele af munden man forsømmer og skal børste bedre fremover.

Pointen er ifølge Philips at forbedre brugernes mundhygiejne. Men om det virker, må tandlægen vurdere, når de første brugere kommer til tjek.

Det er stadig uklart hvornår Sonicare FlexCare Platinum Connected-tandbørstens er i butikkerne og hvad den kommer til at koste. Men den er nok ikke billig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter