1+2+3 = 24: Apples lommeregner regner pivforkert

En fejl i det nyeste styresystem til iPhone har slået lommeregneren ud af kurs.

En fejl i softwaren på iPhone betyder, at den registrerer tastetryk i lommeregneren alt for langsomt. Og det giver forkerte udregninger.

Hvis du bruger den medfødte lommeregner på din iPhone til seriøse udregninger, skal du nok lige holde inde. For den kan slet, slet ikke følge med.

Der har nemlig sneget sig en fejl ind i lommeregneren, der gør, at den ikke registrerer alle dine tastetryk, med mindre du trykker absurd langsomt.

Det betyder fx, at hvis du trykker 1+2+3 efterfulgt af = så bliver resultatet 24.

Lommeregneren mærker simpelthen ikke det andet tryk på plusknappen, hvorfor den i stedet laver udregningen 1+23, som jo trods alt giver 24.

Registrerer ikke det sidste plus

Det er dog ikke kun plusknappen, den er gal med. Det samme problem gør sig gældende, hvis du taster tre tal adskilt af minus, gange eller dividere.

Indtil Apple fikser den super langsomme lommeregner - som i hvertfald har problemet i styresystemet iOS 11.1 - skal du nok hente en anden regne-app i App Store.

Alternativt kan du jo vælge at taste i slowmotion, men det er nok alligevel værd at dobbelttjekke, at den har regnet rigtigt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter