157 nye emojis på vej til din mobil

Godt nyt for rødhårede, hvidhårede, skaldede og dem med krøller.

Særligt det frysende ansigt kunne være rigtig bekvemt at have på sin telefon i disse iskolde februar-dage. (© Emojipedia)

Hvert år kommer der et nyt sæt emojis, der gør mulighederne for at udtrykke sig grafisk i sine tekstbeskeder en lille smule større.

Unicode Consortium, der som altid står bag det fælles standardsæt af smileys, har netop løftet sløret for årets update.

157 nye tegn er det blevet til denne gang.

Rødhøret, krøllet og skaldet

En af årets trends er forskellige frisurer. Nu kan man både vælge en rødhåret, afrokrøllet, skaldet eller hvidhåret emoji, der som vanen tro, kan matches med en hudfarve efter eget ønske.

To nye superhelte, der både kommer som mænd og kvinder, ser også dagens lys, ligesom at dyre-repertoiret nu bliver udvidet med blandt andet en flodhest, kænguru og svane.

I den lidt mere praktiske ende er der blevet plads til en toiletrulle og så er et piratflag og den helt uundværlige sikkerhedsnål er også blandt de nye tegn.

Desuden kommer der et nyt cold face, der i hvert fald i disse dage kunne bruges til at fortælle, hvordan det føles at opholde sig udenfor.

Producenterne fortolker dem på hver deres måde

Selvom du nok slet ikke kan vente med at få de nye emojis, så går der altid et stykke tid, fra de bliver offentliggjort, til de lander på brugernes telefoner.

Det er nemlig telefon og styresystems-producenterne selv, der vælger, hvornår de sendes ud til brugerne, hvilket typisk sker om efteråret.

Producenterne har også har for vane at tolke det grafiske udtryk en lille smule forskelligt. Et perfekt eksempel på dette, så man sidste år, hvor Googles direktør (med et glimt i øjet) valgte at rydde kalenderen, fordi firmaet havde placeret osten i deres burgeremoji fuldstændig forkert.

Det er der heldigvis kommet styr på nu.

I videoen længere oppe i artiklen, kan du se Emojipedias fortolkning af, hvordan de 157 nye emojis kommer til at se ud.

Facebook
Twitter