24.000 førerløse Volvoer kickstarter Ubers næste eventyr

​​​​​​​Volvo skal levere titusindvis af førerløse taxaer til Uber.

Det er Volvoer i stil med denne, der skal gøre Uber i stand til at fragte kunder rundt uden chauffør bag rattet. (Foto: AARON JOSEFCZYK © Scanpix)

Mere end to millioner chauffører kører netop nu for Uber.

Men inden længe vil de mærke konkurrencen snige sig rundt om hjørnet i form af biler helt uden en fører.

Uber har netop indgået en aftale med Volvo om at købe “titusindvis af biler“, der skal danne grundlag for firmaets selvkørende bilflåde. Bilerne skal leveres mellem 2019 og 2021. Det oplyser firmaerne i en pressemeddelelse.

- Denne nye aftale er vores første skridt på vejen mod masseproducerede selvkørende biler i stor målestok, udtaler Jeff Miller, som har ansvaret for Ubers partnerskaber med bilindustrien.

Største aftale der er indgået om robotbiler

Ifølge Bloombergs og Reuters oplysninger er der mere konkret tale om en aftale på op til 24.000 biler af modellen XC90, som skal leveres inden 2021.

Det gør det ikke bare til den største ordre, Volvo nogensinde har fået, men også til den suverænt største aftale, der er indgået om levering af robotbiler.

Den kommende flåde skal blandt andet gøre Uber i stand til at tage kampen op med Googles selvkørende bildivision, Waymo.

Waymo har netop - som de første i verden - sendt en lille flåde af førerløse biler ud på offentlig vej i Arizona, der i løbet af de kommende måneder begynder at køre taxakørsel i stil med Uber.

Uber kører allerede med Volvo-robot

Grunden til at Uber har valgt Volvo som leverandør, skal ses i lyset af, at Uber allerede bruger omkring 100 Volvo XC90’ere til en del af firmaets testkørsler, der finder sted i flere amerikanske byer.

Ifølge Bloomberg vil Uber delvist bruge de selvkørende evner, Volvo kan levere, men firmaet vil samtidig tilføje egne sensorer og software til den førerløse kørsel.

Hos Volvo har man dog ikke tænkt sig blot at være leverandør til Uber. Den kinesisk-ejede svenske bilproducent vil samtidig bruge den grundmodel, de leverer til Uber til at udvikle sin egen fuldt autonome bil.

Ifølge pressemeddelelsen fra Volvo, vil firmaets første fuldt førerløse bil, være klar til at komme på markedet i 2021.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter