3 apps der gør indkøb nemmere

Vi har testet tre indkøbsliste-apps, der alle har til formål at gøre det nemmere og hurtigere at købe ind og synkronisere indkøbsseddelen med din bedre halvdel.

(© DR)

Nogle gange er det de helt små og lavpraktiske ting i vores smartphones, som gør en forskel.

En indkøbsliste-app kan for nogle mennesker helt sikkert falde ind under denne kategori.

Har du kone, kæreste eller børn som indkøbene skal koordineres med, så gør en fælles-app det meget nemmere. Vi har kigget på tre apps, der er designet til at klare den opgave.

Det kan en indkøbsliste-app

Men inden vi kommer for godt igang, er der måske lige et par ting, der skal forklares om hvad en indkøbs-app kan, som hverken et stykke papir eller en en af de utallige to-do apps på markedet kan.

For starte med den klassiske indkøbsseddel, så er den særdeles svær at synkronisere, og det er heller ikke nemt at tilføje noget til den, medmindre den konstant bor i ens lomme. Derfor benytter mange en simpel todo-app til at holde styr på indkøbene.

Men har du stået i supermarkedet med en meget lang indkøbsliste, vil du nok også have oplevet at stå og scrolle op og ned i listen gentagende gange, for at være helt sikker på at du har fået alle grøntsagerne i kurven, inden du forlader grøntsagsafdelingen.

Det slipper du for med en dedikeret indkøbs-app, fordi varerne er opdelt i kategorier, som du selv kan arrangere, så de passer med rækkefølgen på afdelingerne i dit fortrukne supermarked.

En anden ting der gør det hurtigere at bruge en dedikeret indkøbs-app er, at den kender dine varer. Vil du tilføje appelsinjuice, så bliver du glad for at du fremover bare skal skrive ‘a' eller ‘ap', for derefter at kunne vælge ‘Appelsinjuice' fra en liste over varer der starter med a.

En dedikeret indkøbsliste-app kan altså både gøre det hurtigere at lave din indkøbsseddel og at købe ind - og så kan den naturligvis synkronisere indkøbene med din bedre halvdel.

OurGroceries

(© DR)

OurGroceries er en simpel indkøbsapp til både iPhone og Android.

Den er på engelsk, så du skal lære den de danske ord, men når først de er lært, så kører det af sig selv.

Eksempelvis når du tilføjer Agurk, så vil den lagre ordet, så du næste gang kan vælge Agurk fra listen over varer der starter med A.

Første gang vil ‘Agurk' blive lagt i kategorien ‘ukategoriseret', men med få tryk kan du oprette kategorien Grøntsager, og næste gang du tilføjer Agurk til indkøbslisten, vil den automatisk lande i den rette kategori.

Rækkefølgen på kategorier kan også ændres, så de ligger i den rækkefølge du møder varerne i i supermarkedet.

Skal du have flere agurker, så kan du tilføje det rette antal ved få tryk.

Our Groceries er super simpel og virker fint. Designmæssigt lader den dog noget at ønske. Den er ikke grim, men bare heller ikke særlig pæn eller inspirerende at bruge.

Our Groceries: Android: Gratis med reklamer. 29 kroner uden reklamer. iPhone: Gratis med reklamer. 32 kroner uden reklamer.

Buy me a pie

(© DR)

Bye me a pie, findes i lidt forskellige udgaver. På Android har den efternavnet Grocery List, på iPhone Indkøbsliste eller Shopping List. Men det er den samme app.

Buy me a pie forstår dansk, så der kan du bare gå i gang med det samme. Vil du tilføje en Avocado kan du blot skrive Av og appen foreslår Avocado - men også Sodavand og Havregryn. På den ene side er det stærkt med en intelligent søgefunktion, på den anden er det sjældent man taster 'av', hvis man gerne vil tilføje Sodavand.

Vælger du fx Avocado fra listen, men vil gerne have 4 styks, så trykker du bare på 4-tallet, og på udført. Det er meget nemt.

Buy me a pie halter til gengæld lidt, når det kommer til kategorier. Kategorierne har nemlig ikke noget navn (som fx grøntsager, mejeri, øl & vin). Istedet er de farvekodet. Eksempelvis er alle grøntsagerne grønne, mens barberskum og klorin er lyserød!

Farverne kan man selv ændre, men farvekodning er ikke den mest logiske måde at opdele varer på.

Derudover er kategorierne ikke adskilt, så når man kigger på sin indkøbsseddel, er det en laaang smøre med mange (og for små) ord.

Buy me a pie adskiller sig fra de to andre apps, ved at man skal købe betalingsudgaven, for at kunne synkronisere indkøbslister med andre.

Buy me a Pie: Android: Gratis med reklamer. 15 kroner uden reklamer iPhone: Gratis med reklamer. 19 kroner uden reklamer.

AnyList (kun iPhone)

(© DR)

Det tredje bud på en indkøbs-app er AnyList, som foreløbig kun findes til iPhone.

Ligesom OurGroceries er den kun på engelsk, så man skal lære appen alle de danske varebetegnelser - men det skal man jo kun gøre en enkelt gang, og det er slet ikke så kompliceret, som det lyder.

AnyList er den af de tre apps, der er rarest for øjnene, når indkøbslitserne begynder at blive lange. Både kategorierne og varerne er tydeligt adskilt fra hinanden, og giver derfor et bedre overblik, når man står og fedter rundt med sin smartphone i den ene hånd og en indkøbskurv i den anden.

AnyList har dog i den nuværende version én markant mangel. Man kan ikke på en logisk måde tilføje hvor mange liter mælk eller hvor mange styks avocado, man vil købe.

Man kan let tilføje antal som en note, men appen lagrer den information sammen med varen. Det betyder at har du skrevet 4 liter i noten til mælk, så vil der automatisk blive tilføjet 4 liter Mælk, næste gang du putter mælk på din liste. Det er ikke særlig smart. Dog siger firmaet bag, at de vil tilføje en antalsfunktion i en kommende update.

AnyList, er desuden designet til at kunne importere madopskrifter fra nettet, hvilket den gør rigtig godt, men den funktion virker kun i betalings-appen, som er temmelig dyr. Derudover er der en række andre ekstra funktioner man får med i premium-versionen, men de fleste vil nok kunne klare sig med den gratis udgave, som kommer uden reklamer.

AnyList: Kun til iPhone: Gratis og uden reklamer. Premium-versionen koster 55 kr. pr. år for en enkelt licens og 79 for en familielicens.