3 bud på 360-grader foto

Øjeblikkets mest populære app i USA er en roterende foto-app. Vi har kigget på app'en og to andre muligheder.

360 graders-app'en Cyclomatic har taget førstepladsen på Apples amerikanske app store. Men der er mange andre muligheder for 360 graders fotografi. Vi har kigget på tre. (© Skærmbillede fra Cyclomatic)

Det er indiskutabelt at smartphonen har gjort sit indtog som verdens mest populære måde at tage billeder på.

Men et billede er som bekendt ikke bare et billede.

Netop nu er 360 graders foto-app'en Cycloramic den mest populære betalings app i USA. Vi har kigget på tre muligheder for 360 graders fotografi.

1. Cycloramic (betalings-app)

Som nævnt er Cycloramic netop nu på toppen af app-hitlisten i USA, godt hjulpet af at app'en blev vist på det amerikanske tv-show 'Shark Tank'. Og den gør det imponerende godt.

Det er ikke den nemmeste app at komme i gang med - særligt fordi den er lidt overfyldt med funktioner, som ikke er helt selvforklarende.

Fx bliver det ikke ordentligt forklaret, at man skal holde telefonen helt stille, før 'skyd-knappen' bliver aktiveret.

Men når man først er kommet over den lille hurdle, så er guiden med hvordan man skal rotere kameraet virkelig god, og app'ens evne til at sammensætte billeder til et 360 graders roterende motiv er langt over middel.

Billederne kan eksporteres som videoer, så de nemt kan deles med andre eller bruges i bedste ejendomsmæglerstil, hvis man har brug for at vise sit hjem frem.

App'en findes både til iOS (hvor den koster 13 kroner) og Android hvor den er gratis.

2. Sphere (gratis-app)

På den helt gratis bane findes Sphere, som i bund og grund kan det samme.

Men imodsætning til Cycloramic kæmper app'en med at få billederne ordentligt 'syet' sammen, og så er der altså ikke meget ved et 360 graders foto.

Sphere kan bruges både i easy mode (med telefonen på højkant) og pro mode (med telefonen lagt ned). Men easy mode er kun til udendørsbilleder og med pro mode bliver indendørsbillederne ikke gode. App'en har altså brug for store vidder for at kunne lave et fornuftigt billede.

Samtidig er Sphere en slags socialt netværk, hvor du kan se andre brugeres billeder. Og der er bestemt nogle imponerende billeder imellem fra brugere rundt omkring i verden, men de er allesammen taget udendørs.

App'en er gratis og findes til både iPhone og Android, og er er netop blevet opdateret så den også kan bruges til iPad.

3. Panono Camera Ball

Kan du ikke få nok af 360 graders billeder, så kan det være, at du er en af dem, der kunne finde på at investere 4000 kroner i Panono - en dedikeret 360 graders kamerabold.

Faktisk er der tale om 360 x 360 grader, da bolden, som er udstyret med 36 små kameraer, laver billeder der både kan dreje 360 grader rundt horisontalt og vertikalt. Hvert billede fylder 108 megapixel.

Det tyske firma der står bag panorama-bolden arbejder stadig på det endelige produkt, som de regner med at levere til september.

Vi har ikke selv haft Panono i hånden, men den ser sjov ud. Dog er det til en pris på 4000 kroner lidt svært at få øje på, at tyskerne skulle have et hit på deres hænder.

FacebookTwitter