3 ‘smarte’ gadgets du ikke vidste du manglede

At kreativiteten ikke fejler noget, er gadget-messen CES et levende bevis på. Mød smartbæltet, smartdørspionen og smartlommelygten.

Smarbæltet Belty kan spænde sig selv lidt op, når du har spist. Scanpix / ROBYN BECK (Foto: © Robyn Beck)

Hvis der er noget som verdens største teknologimesse CES altid er leveringsdygtig i, så er det såkaldt smarte gadgets, som det kan være svært helt at få øje på, at verden mangler.

Uanset om man kan finde anvendelse for de smarte produkter eller ej, så viser de, at hverken kreativiteten eller søgen efter nye markeder er ved at gå af mode.

Her er tre produkter, som falder ind under den kategori:

1. Smart-bæltet

Belty (Foto: © Robyn Beck)

Mød Belty, smartbæltet du altid har savnet. For når du har spist dig godt mæt og bæltet strammer, så er det jo smart, at bæltespændet selv justerer sig, indtil din lidt tykkere mave kan være der.

Men det er ikke det eneste trick Belty har i bæltet. Udstyret med gyroskop, sensorer og accelerometer, kan bæltet holde styr på, hvor meget du bevæger dig og give dig små tilskyndelser til at være mere aktiv, hvis du bliver for stillesiddende.

I klassisk CES-lanceringsstil melder Belty, at hverken pris eller lanceringsdato er fastsat.

2. Smart-dørspionen

Kender du problemet med, at du ikke ved hvem der egentlig banker på din fordør, uanset om du er hjemme eller ej? Så kan det være, du skulle kigge nærmere på smartdørspionen Peeple.

Banker det på døren, så tager Peeple et billede af personen der banker og sender det til din smartphone. På den måde kan du altså holde styr på alle de mennesker, der banker på, når du ikke er hjemme. Men den kan naturligvis også bruges til at lade som om man ikke er hjemme, hvis det er svigermor der kommer på uanmeldt besøg. Mulighederne er nærmest uendelige.

Peeple er heller ikke et færdigt produkt, men trods alt færdigt nok til at starte en crowdfundingkampagne på Kickstarter i marts. Prisen kendes endnu ikke.

3. Smart-lommelygten

(© Fogo)

Hvis en lommelygte engang bare var en lommelygte, så er den det ikke mere.

For Fogo er nemlig ikke bare en vandtæt lommelygte, den har også indbygget GPS, walkie-talkie og Tetris.

Lyder det helt hen i vejret, så er det måske ikke helt så tosset endda, hvis man er ude i naturen sammen med andre, der ligeledes er udstyret med en Fogo. Skulle man blive væk eller falde i et hul, så kan man jo lige sende sin GPS-placering.

Mens vennerne forsøger at komme dig til undsætning, vil deres Fogos lyse konstant, så længe de bevæger sig i den rigtige retning, og skulle de miste orienteringen på vej hen til dig, så begynder deres Fogoer at blinke. Imens kan du jo så sidde nede i hullet og spille Tetris.

Med Fogo kan man også morse til hinanden med lysimpulser, hvis altså man ved hvordan man morser.

Fogo vil ligeledes søge finansiering via Kickstarter, hvilket de har tænkt sig at gøre fra i næste uge. Den smarte lommelygte kommer til at koste i omegnen af 200 dollars.

Gadgets til dyr

Har du ikke brug for nogle af ovenstående produkter, så kan du jo altid købe et smart halsbånd til din hund, så du kan holde styr på hvor Fido er henne, tage billeder fra hundens kamera, eller snakke til hunden, selv om den er ude af syne.

Mulighederne er mange.