5 mobil-tips der gør din sommerferie (mindst) dobbelt så god

Små tilføjelser til din mobil gør det langt nemmere at klare ferien, når du skal undvære dit vanlige underholdnings-setup.

En god data-pakke, ekstra batteri og en bluetoothhøjttaler, er blot nogle af de ting, der kan være med til at gøre ferien bedre. (Foto: Bruno Gomiero - unsplash.com/@brunogomiero)

Mobilen er helt uundværlig for mange, og det ændrer sig ikke, bare fordi man skal på ferie i udlandet.

Heldigvis er der håb forude, hvis man planlægger ordentligt.

Har man tilmed en lille pose penge, der er øremærket ‘bedre mobilferie’, kan ferien optimeres markant, uden man er nødt til at sprænge banken.

1. Mobilabonnement der virker i udlandet

Året er 2016, og den vigtigste ting, du bare MÅ have med på sommerferien, er naturligvis data.

Hvis du ikke allerede har det, er det derfor et must med et mobilabonnement, der gør det muligt at bruge data i udlandet uden ekstra regning.

Ikke alle teleselskaber tilbyder dette, og selv de der gør, dækker ikke i alle lande. Så tjek med dit mobilselskab, om din destination er dækket.

Husk også at få nok data i pakken, særligt hvis du har planer om at streame musik eller video.

2. Powerbank

Med dataplanen klar, vender vi blikket mod strømmen.

For selv om nogle få nyere telefoner er udstyret med et ordentligt batteri, så kan mange - selv de dyreste af slagsen - nemt løbe tør for (æble)juice, inden klokken har passeret 19.

Men fortvivl ikke. Denne her er nem at løse.

Køb en powerbank, som er det officielle navn på et eksternt batteri.

De findes i stort set alle størrelser og prisklasser. Fx. kan man nemt finde en powerbank med 10.000 mAh (nok til 3–5 opladninger af en standard smartphone) til et par hundrede kroner.

Husk, jo større batteriet er i din powerbank - jo mere vejer den - og jo mere fylder den i tasken.

3. Bluetooth-højttaler

Høretelefonerne har du naturligvis allerede pakket, men de har det jo med kun at give lyd til én person ad gangen.

Er man flere, der gerne vil have musik til Baroloen (man naturligvis selv har været ude at købe hos vinbonden), så er en Bluetooth-højtaler helt genial.

Du forbinder bare mobilen til højttaleren (sjovt nok via Bluetooth), og så kan du ellers streame løs - både af musik der befinder sig på telefonen og fra en musikstreamingtjeneste.

Nogle af tidens mest populære Bluetooth-højttalere, som har en størrelse der passer i kufferten, er: Beoplay A1, JBL Charge 3 og Ultimate Ears UE Roll 2.

De to sidstnævnte, kan sågar tages med i poolen eller i havet, da de er såkaldt IPX7-vandtætte, hvilket vil sige, at de kan klare sig under vandet i cirka 30 minutter.

Dog er det mere hensigtsmæssigt at højttaleren flyder ovenpå, og netop derfor kommer UE Roll 2 med en badering i pakken, så den ikke synker.

JBL Charge 3 er til gengæld en ægte to-i-én’er, der også fungerer som en powerbank, så du kan bruge højttalerens batteri til at give mobilen strøm.

Beoplay A1 er den pæneste og lyder glimrende.

UE Roll 2 er den billigste og letteste, men også den af de tre med den klart mindste lyd.

4. Selfiestang

Vi ved det godt. Denne her deler vandene.

Men man kan ikke komme udenom, at en selfiestang kan være med til at give bedre feriebilleder af sig selv og dem, man rejser med.

Og så slipper du for at skulle spørge andre turister eller lokale, om de vil tage et billede af dig og kæresten foran et sjovt springvand.

Men husk, at en selfiestang giver andre ret til at kigge lidt olmt på dig, da det bare ER irriterende, når folk fægter rundt med lange stænger, de ikke rigtig kan styre.

Og så en ADVARSEL viderebragt fra en kollega: Brug ikke selfiestangen på bjergskråninger og udsigtsposter. Du risikerer at miste orienteringen og træde baglæns ud over en kant.

5. Tag dit TV med

Det er en stor sportssommer, og for nogle kan det være vanskeligt at klare sig uden EM, Wimbledon, Tour de France eller OL.

Lige den nød er dog en anelse svær at knække (uden ninjatricks), selvom du har DR TV, TV2 Play, Viaplay, Dplay og hvad de nu hedder installeret.

Sports-TV og udenlandske programmer kan typisk kun streames i Danmark, og man må efter reglerne ikke omgås dette ved at bruge VPN, selvom man har betalt sit abonnement (!).

Men der er masser dansk-produceret TV, der er tilgængeligt, ligesom man også kan bruge Netflix, der blot skifter indholdet, så det er afstemt det land, du er på ferie i.

Desuden giver fx. Viaplay og TV2 Play mulighed for, at man kan downloade (udvalgt) indhold på forhånd, som efterfølgende kan ses, uden at man bruger data.

Nogle programmer kan nemt ses på en tablet, men vil man gerne have sit indhold smidt op på den store skærm, er der også råd for det.

Fx. kan du medbringe en Chromecast eller sågar en Apple TV-boks, så du kan sende billedet trådløst over på TV’et, hvis der er sådan et, der hvor du skal på ferie.

Hvis der ikke er velfungerende trådløst net på feriedestinationen, så husk på forhånd at teste, hvordan dit setup virker uden Wi-Fi.

Og husk, at hvis du streamer meget TV og video på en 3G- eller 4G-forbindelse, kan du hurtigt ramme data-grænsen i dit mobilabonnement.

Facebook
Twitter