5 ting du skal vide før du køber en ny spillekonsol

PlayStation 4 kommer nu, og den nye Xbox One er lige på trapperne. Men hvilken skal du købe?

De nye konsoller er proppede med fiffige funktioner og heftig hardware. Men er det nok til at du skal trykke ‘køb’? (Foto: Stan Honda © Microsoft/Sony)

Så skal vi til det igen. Cirka hvert syvende år går Sony og Microsoft i kødet på hinanden med den nyeste generation af spillekonsoller.

I udlandet er både Sonys PS4 og Microsofts Xbox One landet på hylderne men herhjemme halter vi lidt bagefter.

PS4 har dansk premiere fredag d. 29 november, mens Xbox One misser julehandlen da den først kommer i Danmark 28. marts 2014.

Hvad skal du vælge?

Men hvilken af de to maskiner skal man så vælge? Og skal man overhovedet vælge nu?

Handler det om tekniske specifikationer? Om hvordan controlleren ligger i hånden? Eller om éns yndlingsspil kommer til den ene, den anden eller begge platforme?

Dét er afgjort vigtige faktorer - og handler i høj grad også om personlige præferencer og gammel kærlighed til den ene eller anden maskine, eller en særlig serie af spil, som kun kommer til ét af systemerne.

Men til dem, der står på vippen - her er 5 ting du skal vide, før du - eventuelt - investerer i en ny konsol:

5 ting du skal vide

1. Ingen bagudkompatibilitet

Ingen af de to konsoller er bagudkompatible med gamle spil - omend Sony har lovet at de på et tidspunkt vil skabe mulighed for download eller streaming af ældre titler. DRs spilekspert, Troels Møller fra Troldspejlet, tilføjer:

”Det er tjenesten Gaikai, som Sony købte for to år siden, der kommer til at drive denne streamingløsning. Inden opkøbet var tjenesten tilgængelig på PC, og der fungerede det ganske fortrinligt at streame spillene til sin foretrukne webbrowser.”

2. Du skal have et onlineabonnement

For at få det fulde udbytte af konsollerne skal du også have et online-abonnement - Xbox Live eller PS Plus. Abonnementerne koster i størrelsesordenen 350 kr om året, afhængig af hvor og hvordan man køber.

3. Grafisk oplevelse

Amerikanske anmeldelser tyder på, at PS4'en i hvert fald ved lancering yder bedre grafisk oplevelse, omend den slags har en tendens til at udjævne sig, efterhånden som spilprogrammørerne får arbejdet mere med konsollerne.

4. Kamera vs. Kinect

Xbox kommer til gengæld med Kinect når man køber den - kamera er ekstraudstyr til PS4. Så prisforskellen er i virkeligheden ikke særlig stor. Spørgsmålet er så, om man synes man har behov for et kamera.

”Desuden skal man tage højde for at Kinect stadig ikke er lag-frit. Dvs. at ens bevægelser først skal igennem alle mulige tekniske processer, før at de bliver vist på skærmen. Microsoft vil gerne have at Kinect 2.0 skal erstatte mange af de mere konventionelle funktioner joypaddet normalt tager sig af, og det kræver at det virker 100% af tiden og ikke kun 80%,” tilføjer Troels Møller.

5. Begge maskiner har oplevet fejl

Begge konsoller har oplevet et mindre antal maskiner med fejl ved lanceringen i udlandet. PS4 har været ramt af “The Blue Light of Death”, mens visse Xboxe har været udstyret med “The Disc Drive of Doom” som vittige hoveder straks har døbt fejlene.

Som afslutning peger Troels Møller på en ny funktion, begge de to konsoller satser meget på - nemlig livestreaming af spil til nettet, fx Twitch.tv, så alle kan gå ind og følge deres favoritspillere i gang med et spil:

“Det kan meget vel være en af konsollernes vigtigste funktioner, og går man ind og tjekker hvor mange feeds der allerede er fra de nye konsoller, er det åbenlyst en funktion som bliver populær.”

Hvis du vil vide endnu mere om forskellen på de to konsoller, kan du læse mere her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk