Amazon barsler med smart-brille: Skal flytte digital assistent helt ind i øret

Den digitale assistent Alexa er på vej ind i det indre øre - uden brug af høretelefoner.

Ingen ved af gode grunde, hvordan en kommende smart brille fra Amazon vil se ud. Så her må du nøjes med et modelfoto af et klassisk par briller. (Foto: © Andrik Langfield Petrides - Unsplash.)

Når man hører ordene “smart digital brille,” er det første, mange tænker på, nok Google Glass efterfulgt af ordet “fiasko”. Men det afskrækker åbenbart ikke Amazon, som nu pønser på at give genren kunstigt åndedræt.

Således rapporterer Financial Times, at internetgiganten er på vej med et par smarte briller, som på overfladen skulle ligne almindelige briller.

Men faktisk er det slet ikke synet, der er grunden til, at Amazon har kastet sin kærlighed på brillerne. Det er derimod at finde en løsning på, hvordan de kan liste firmaets hastigt voksende digitale assistent, Alexa, ind i øret på folk.

Sender lyd via bone conduction

Brillen skulle nemlig være designet til at sende lyd direkte ind i det indre øre gennem knoglerne - det der også kaldes bone conduction. Med andre ord vil man altså kunne høre Alexa, helt uden høretelefoner.

Til gengæld vil brillen have brug for at være forbundet til en telefon for at kunne sende og modtage information via nettet, som det også kendes fra mange smarture.

Ifølge Financial Times’ oplysninger er det muligt, at Amazon allerede sender produktet på markedet inden slutningen af 2017. Dermed vil det blive Amazons første såkaldte wearable produkt - det gængse ord for en computer man bærer på kroppen.

Ingen har haft succes med smarte briller

Indtil nu er der dog ingen firmaer, der har haft udpræget succes med at gøre briller smarte.

Futuristiske Google Glass endte som nævnt som en gigantisk maveplasker og blev taget af markedet, inden Google sidenhen forsøgte at genoplive Glass i en udgave tiltænkt industrien.

Efterfølgende har Snapchat forsøgt sig med kamera-solbrille, Spectacles. Den kan dog ikke andet end at skyde billeder og video og er i første omgang endt på hylden for meget lidt udbredte diller.

Blandet succes med hardware

Indtil videre har Amazon haft blandet succes med sine fysiske dimser. E-bogslæseren Kindle står ud som den største succes, mens forsøget på at kaste sig over smartphones fejlede.

Senest har Amazon dog haft rigtig god vind i sejlene med sine forskellige varianter af Echo - smart-højttaleren, der netop har den digitale assistent Alexa som sin absolut centrale force, og som har bragt Amazon helt ind i millioner af menneskers stuer.

Alexa forstår dog ikke dansk, og derfor skal man altså være villig til at tale engelsk, hvis man anskaffer sig en Echo.

Digitale assistenter er i det hele taget blevet en ny hård kampplads for de store techgiganter - Google, Microsoft, Amazon og Apple. På nuværende tidspunkt er det dog kun Apples 'Siri', der taler dansk.