Amazon betaler milliarder for spil-streaming

Google lå ellers lunt i svinget til at købe Twitch, der har specialiseret sig i streaming fra computerspil. Nu hoster Amazon op med over fem mia. kroner for sitet.

Streaming af spil er milliarder værd - faktisk 5,5 mia. viser dagens opkøb. (Foto: FREDERIC J. BROWN/Scanpix)

Trods stærk interesse fra Google-ejede YouTube, blev det i sidste ende Amazon, der endte med at slå en klo streamingtjenesten Twitch.

Prisen for Twitch endte på 970 mio. dollars - små 5,5 milliarder kroner, som Amazon betaler kontant, meddeler Amazon. Det er det samme beløb som det i maj forlød, at Google var villig til at betale for at gøre Twitch til en del af YouTube.

Twitch er blot tre år gammelt, men har gennemgået en heftig vækst siden fødslen i 2011. Således er Twich nu den fjerde mest datatunge tjeneste i USA, kun overgået af Netflix, Apple og Google.

En sportskanal for onlinegaming

50 millioner brugere kigger hver måned forbi sitet, hvor man kan følge med i livestreams fra brugernes computerspil - en slags sportskanal, blot for folk med interesse i onlinegaming.

De mest populære kanaler på Twitch kan have tusindevis af samtidige seere, og i skrivende stund følger fx små 22.000 mennesker med i denne livestream.

Amazon begyndte som en internetboghandler, men er de senere år knopskudt i adskillige retninger. Selskabet sælger i dag både eboglæsere, smartphones, tablets og en Apple TV-lignende streamingboks under eget navn.

Mere og mere streaming

Amazon har ligeledes udvidet sine videostreamingtilbud, der altså nu kommer til at omfatte streaming fra spil.

Ifølge Forbes.com var det udsigten til en konkurrencesag, der tilsidst fik Google til at trække sig. Et køb af Twitch ville give YouTube en meget dominerende position på markedet. Tilbage i maj forlød det, at Twitch havde afvist flere bejlere, blandt andre Microsoft.

Twitchs indtægter stammer fra donationer og abonnementsindtægter.

Facebook
Twitter