Amazon lancerer hjælpsom hjemme-assistent

Amazons nye produkt Echo er en kombination af en højttaler og en digital assistent der kan lytte og svare.

Amazon Echo er en virtuel assistent der er bygget ind i en kombineret højttaler og musikafspiller. Den er altid med på en lytter og klar med et svar. (© Amazon)

- Alexa, tilføj køkkenruller til indkøbssedlen!

Nej, det er ikke en ordre til konen, men blot en af mange ting man kan sige til Amazons nye assistent, som er blevet døbt Alexa.

I modsætning til iPhones Siri, Microsofts Cortana, og Google Now, så er Alexa ikke indbygget i en telefon, og hun er heller ikke din personlige assistent.

Alexa er hele familiens assistent, og hun er ikke tænkt til at bo i lommen, men til at indtage et permanent og centralt sted i hjemmet.

Alexa er nemlig en del af det nye Amazon-produkt Echo, som er noget så sært som en kombineret højttaler og musikafspiller, der kan lytte, forstå og svare.

Gammel ide i frisk indpakning

Er du forvirret, så er det måske ikke helt uden grund. For Echo er på sin vis bare en klon af andre virtuelle assistenter, bygget ind i en anden æske.

Men kigger man på den promotionvideo som Amazon har lavet i forbindelsen med lanceringen (og som vi undtagelsesvis viser her), så kan den potentielt udfylde en hel anden funktion end Siri, Cortana og de andre.