Amazon: Pakkedroner bliver lige så almindelige som pakkebiler

Ifølge internetgiganten er det ikke et spørgsmål om hvorvidt pakkedroner kommer, men hvornår.

Sådan ser seneste udgave Amazons drone Prime Air ud. (© Amazon)

- Jeg kan forsikre dig, at de er meget virkelige.

Sådan svarer Amazons Vice President for Global Public Policy, Paul Misener, som respons på spørgsmålet om hvorvidt Amazons droneprojekt er andet end en gimmick.

I et eksklusivt interview med Yahoo, løfter Misener lidt mere af sløret for det droneprojekt, som efterhånden har trukket overskrifter i et par år.

- Vi har sammensat et team hos Amazon Prime Air, der inkluderer flyvetekniske ingeniører, robotforskere og en tidligere NASA-astronaut. Disse folk er fuldstændig fokuseret på at gøre projektet til virkelighed, siger han.

Misener siger, at det faktisk slet ikke er så svært, som man skulle tro, at udvikle en robot der på egen hånd flyver ud med en pakke.

- Automatiseringsteknologierne findes allerede. Vi skal sikre os, at dronerne virker og vi bliver nødt til at nå til et punkt, hvor vi kan demonstrere, at de er sikre at bruge, siger han.

Alligevel er der stadig udfordringer, som Amazon slet ikke har løst endnu, fx hvordan man skal levere pakker til folk, der bor i etageejendomme.

Anderledes let er det angiveligt at aflevere varer til folk, der bor i hus. Træer og telefonledninger mener Misener ikke er et problem.

- Dronerne er mere som heste end som biler - og lad mig forklare hvorfor. Hvis du har et lille træ i din forhave, og du ønsker at køre din bil ind i det, kan du gøre det.

- Men prøv at ride en hest ind i træet. Det kan du ikke få den til at gøre. Hesten vil se træet og gå rundt om det. Det samme vil gøre sig gældende for vores droner, for de vil vide, at de ikke skal flyve ind i det.

Grunden til det er, at dronerne er udstyret med såkaldt sense-and-avoid teknologi, som gør robotflyverne i stand til at opfatte og undgå ting, der er i vejen.

Amazons pakkedroner kommer allerede i flere forskellige varianter. (© Amazon)

I det hele taget mener Misener, at det er sværere at overbevise lovgiverne om pakkedronernes fortræffeligheder, end det er at løse de teknologiske udfordringer. Alligevel er han optimist.

- Når først vi har demonstreret systemets sikkerhed, tror vi på, at lovgivningen hurtigt følger efter, forklarer han.

Hvis nogen stadig skulle være i tvivl om at Amazons pakkeprojekt blot er et markedsføringsstunt, så gør Amazon-chefen sit ypperste for at mane tanken til jorden.

- Vi tror på, at det en dag vil være lige så normalt at se vores Prime Air-droner, som at se en pakkebil køre ned ad gaden, siger han.

- Jeg har set dem. Det kommer til at ske. De kommer.

FacebookTwitter