Amazon trækker stikket på hypet legetøj

Efter flere sager om brandfare, stoppede internetmarkedspladsen Amazon tirsdag helt med at sælge hoverboards. Igen.

Det er nu umuligt at købe et hoverboard på Amazon. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

De er alle vegne på gader og stræder, de såkaldte hoverboards - men nu er de ikke længere at finde på markedspladsen Amazon.

Hoverboards er slags mellemting mellem et skateboard og en Segway, og den futuristiske gadget har forbløffende lang rækkevidde på en opladning.

Det er dog her, problemet ligger - for det er billige og dårligt producerede batterier og opladere, der årsag til brandfaren.

Amazon har også tidligere taget hoverboards af hylderne efter afsløringer af brandfare under opladning, men i fredags kom den amerikanske forbrugersikkerhedsmyndighed med melding, der ikke var til at misforstå: Samtlige hoverboards på markedet er farlige, fordi ingen af dem lever op til gældende standarder.

52 brande

I et brev sendt ud til forhandlerne fredag skriver myndighederne, at de har undersøgt 52 brande, forårsaget af hoverboards. Brandene har i to tilfælde været så voldsomme, at husene brændte ned.

Amazon har ikke udsendt en officiel besked om trækket - de mange hoverboards er blot forsvundet fra markedspladsen, hvor man dog fortsat kan købe tilbehør til sit hoverboard.

Herhjemme har Sikkerhedsstyrelsen i december udsendt en advarsel om et bestemt hoverboard, og i øvrigt anbefalet folk at holde øje med CE-mærket. Flere flyselskaber, blandt andet SAS, har forbudt hoverboards i bagagen på fly.

Det er ulovligt at køre på hoverboard på offentlig vej i Danmark, også selv om det er CE-mærket.