Anbefaling: 10 tech-podcasts som holder dig opdateret

Man kan sagtens lytte vores egne podcasts Harddisken og Bitbodegaen, men der er mange andre gode tech-programmer derude!

stik (Foto: Anders Høeg Nissen)

Her på DR har vi længe udsendt rigtig mange af vores programmer som podcast, både lyd og video. Og der kommer hele tiden flere til.

Vi har også selv netop lanceret eksperimentet med BitBodegaen, en ugentlig podcast med tilbageblik på de vigtigste og mærkeligste nyheder, apps og tjenester i teknologiens verden.

Men BitBodegaen ligger langt fra alene i podcastland - og her er 10 af mine favorit-podcasts, du OGSÅ kan lytte til, hvis du er interesseret i teknologi, apps, dimser og tjenester.

Nyheder og aktuel tech

Daily Tech News Show - mit go-to show med it-nyheder hver dag. Tom Merritt er virkelig velorienteret, hyggelig og har et godt netværk af medværter fra hele kloden.

Alternativet til DTNS er klar Tech News Today/Tonight. De holder til i et af USAs ældste podcast-netværk, TWIT - This Week In Tech, hvor Leo Laporte længe har været den professionelle podcastings godfather.

Wired UK Podcast er den ugentlig engelske pendant til med tech, videnskab og kultur, både som nyheder og diskussionshistorier. Hovedvært Nate Lanxon er lige ved at skifte til Bloomberg, men hans medværter Leat og Katie har INGEN problemer med at klare sagerne selv.

Click er BBC Worlds ugentlige 25-30 minutter med tech-stof fra hele kloden. Mindre dag-til-dag-nyheder, men altid gode, kritiske perspektiveringer og analyser af aktuelle emner.

På dansk

Techsistens bliver lavet af Susanna og Patrick, og deres (Twitter-)slæng, og sætter fokus på ugens tendenser og nyheder i teknkologi-kulturens verden. Der er faste indslag, crowd-konkurrencer, og meget mere, i hyggeligt tilbagelænet stil. Holder pt. kort pause, men så kan man jo fornøje sig med bagkataloget.

Rocketcast laver gadget- og it-nyheder fra den forgangne uges tid eller deromkring. Klogt, tilbagelænet og hyggeligt - og altid parat til lige at grave lidt i tech-nyhedernes glittede overflade.

Elektronista på Radio24syv udsendes også som podcast. Christiane inviterer gæster indenfor til hyggelig samtale om deres yndlingsapps og -gadgets.

Nørdesnak for de indviede

​Accidental Tech Podcast (ATP) er en forholdsvis powernørdet tech-snak, også tit alt for hardcore til mig, men folkene bag er supersmarte og jeg prøver at lære noget ved at lytte med, selv når det handler om chip-designs og de finere detaljer i app-optimering og udnyttelse af batteriet...

Systematic ligger lidt og bobler i krydsfeltet mellem tech og arbejdskultur. Nørden Brett Terpstra taler med vidt forskellige mennesker om deres teknologi og arbejdsvaner, og de giver hinanden tips om apps, dimser og tjenester.

The Ihnatko Almanac - Andy Ihnatko taler om alt fra digitale fotos til sine oplevelser af smarte ure - og så er han god til at sætte sine egne oplevelser med teknologi og nørderi i perspektiv. Lejlighedsvis lader han sig dog rive med af stemningen, og fortæller om snerydning eller den bedste taske at tage med sig på et fly.

Facebook
Twitter