Anklager: Hackertiltalt 'har kagekrummer i hele hovedet'

Begge de to tiltalte har haft fingrene i kagedåsen, og Warg har krummer hele vejen ned ad tøjet, sagde vicestatsanklager Anders Riisager under sin procedure.

Denne mand har haft fingrene alvorligt i kagedåsen, hævder anklageren under sin proceduren. (Foto: Bertil Ericson © Scanpix)

Hvis der står en kagedåse på bordet med låget taget af, og sønnike sidder i sofaen med kagekrummer om munden, er det kun rimeligt at formode, at det er ham, der har haft nallerne i kagedåsen.

Også selv om han hævder, at det er fire af hans venner, der har puttet kagerne ind i munden på ham. Og især når sønnike ikke vil fortælle hvem vennerne er, eller hvordan det foregik.

Sådan lød en af de analogier, som vicestatsanklager Anders Riisager tirsdag førte frem under anklagemyndighedens procedure i sagen om hackerangrebet på CSC i 2012.

Warg har hele tiden fastholdt, at han ikke selv styrede den computer, der blev brugt til hackerangrebet - den blev derimod fjernstyret af andre, hævder han.

Ren Anders And

Hele tirsdag eftermiddag var afsat til både Anders Riisager og senioranklager Maria Cingaris afsluttende bemærkninger - og de valgte igen og igen at fremhæve, at Wargs forklaringer ikke blot er usandsynlige, men ligefrem fantastiske.

- Han har oplyst nogle nicks (dæknavne, red), der ikke lader sig efterforske og nægtet at fremkomme med de oplyste personers identitet. Han vil heller ikke oplyse, hvordan hans computer har været fjernstyret. Han oplyser blot nicks, der er de rene Anders And-navne, sagde Anders Riisager under sin procedure.

Heri fremhævede han flere gange, at Wargs modvilje mod at samarbejde med politiet og rede sagens tråde ud, bør føre til straf for Warg selv, selv om det er hans ret at tie.

- Det kan også som cyklist have en konsekvens, hvis man udøver sin ret til at køre forbi en højresvingende lastbil, sagde vicestatsanklageren.

Masser af tråde til Cambodja

Han fastholder også den 21-årige danske medtiltaltes skyld, fordi den 21-årige ikke kan have været i tvivl om, at Warg, i en chat under pseudonymet My Evil Twin, havde i sinde at begå et hackerangreb mod CSC. Alligevel fortsatte den 21-årige med at hjælpe Warg med oplysninger om brugernavne til systemerne.

Anklageren fremhævede også det forhold, at den 21-årige dansker var i Cambodja, hvor Warg boede, netop som hackerangrebene mod CSC begyndte, og mens hackerangrebet mod den svenske pendant, Logica, stod på. Warg er dømt for dette forhold i Sverige.

Mens den 21-årige dansker var i Cambodja, var han på en café der lå på en etage under Wargs lejlighed, altimens der 50 gange blev forsøgt at logge ind på CSCs systemer, fremhævede anklageren under sin procedure.

Umuligt at Warg ikke havde opdaget fjernstyring

Den 21-årige er ikke tiltalt for at have hacket CSCs systemer og nægter sig, ligesom Warg, skyldig i sagen.

Også senioranklager Maria Cingari procederede for anklagemyndigheden tirsdag, og hun gennemgik de tekniske beviser mod Warg, herunder Wargs påstand om, at hans computer er blevet fjernstyret til angrebet.

- Det er ikke sandsynligt at andre har brugt Wargs computer til at hacke CSC med uden at Warg har opdaget noget. Samtidig er hackerangrebet foregået over så lang tid, et halvt år, at fjernstyring er usandsynlig, sagde Maria Cingari og henviste til, at Warg jo netop er kendt for at være et computergeni.

En stor del af Maria Cingaris gennemgang af bevismaterialet var en tour de force i tekniske beviser for, at Warg står bag en række af de chatlogs, der er fundet i en krypteret mappe på hans egen computer. Flere af disse chatlogs handler blandt andet om såkaldte zeroday-sårbarheder og om den type systemer, som CSC benytter.

Taster virkede ikke

Warg hævder, at han intet kender til denne krypterede mappe, der indeholder data fra flere hackerangreb, herunder et, Warg er dømt for.

Og så lagde senioranklageren særlig vægt på, at flere taster på Wargs Macbook Pro var gået i stykker, hvilket personen under chatnavnet 'tlt' i en af de mange chatlogs beklager sig over. En person med samme chatnavn har i en anden chat skrevet, at han har været på besøg hos CSC.

Denne detalje fremhæves fordi Warg har hævdet, at hans computer har været fjernstyret andetsteds fra, hvorfor ødelagte taster burde være lige meget.

Endelig fremhævede Maria Cingari den stærkt krypterede computer, der tilhører den 21-årige dansker, men som politiet ikke kan åbne. Danskeren har nægtet at hjælpe politiet med at få adgang til maskinen, og har hævdet, at der ikke findes materiale på computeren af interesse for denne sag.

Vil ikke åbne op

- Det er meget påfaldende at man vælger at sidde fængslet et år og mere til, i stedet for bare at hjælpe politiet med at få adgang så de selv kan konstatere, at den ikke rummer noget. Men man har valgt ikke at gøre det, og valgt, at man på intet tidspunkt har villet lade sig afhøre af politiet, sagde Cingari, der peger på, at den 21-årige har hjulpet Warg med at stille skarpt på CSC.

- Man kan konstatere, at han i stort omfang har hjulpet Warg med at få adgang til CSCs mainframe. Det er ikke engang sikkert, at Warg ville have udset sig CSC som mål, hvis det ikke havde været for ham.

Dagen idag var 12. retsdag ud af i alt 16 berammede, og der ventes først dom den 31. oktober. Fredag er det forsvarets tur til at procedere.