Anmeldelse: Ny email-app er en arbejdshest

Acompli er et vellykket bud på en alternativ email-app til iPhone - i særdeleshed som arbejdsmail.

Acompli har en masse tricks i ærmet, der kan være nyttige, for folk der er storforbrugere af mobil email i deres arbejdsliv. (© Skærmbillede fra Acompli-app)

Email, email, email. De elektroniske beskeder med små 20 år på bagen, er stadig en helt naturlig del af vores daglige liv. Og intet tyder på at det kommer til at ændre sig indenfor den nærmeste fremtid.

Men en række firmaer er for alvor gået i krig med at gøre email-oplevelsen en lille smule smartere og mere moderne.

Et af de firmaer er Acompli, som har udviklet en app med samme navn til iPhone.

App'en gør et mere end hæderligt forsøg på at forny email-oplevelsen, uden at der gemmer sig revolutioner under motorhjelmen.

Understøtter både arbejds- og privatmail

Acompli, understøtter både Exchange, Gmail og Office 365, og gør det dermed muligt for mange folk at kombinere sin arbejds og privat-mail i en app.

App'ens erklærede mål er, at du skal undgå at skifte mellem apps - særligt mellem email og kalender.

For udover email, så kan du nemlig tilgå din kalender i Acompli. Eksempelvis kan du hurtigt tjekke om der er plads til foreslåede mødetider, som du modtager via email fra andre, uden at skulle ud, tjekke kalender-app'en og tilbage igen.

(© Skærmbillede fra Acompli-app)

Samtidig kan du via app'en nemt og hurtigt sende mulige mødetidspunkter til dine kontakter, hvis du selv ønsker at planlægge et møde.

Som det nok allerede fremgår, er denne app særligt tiltænkt folk der har fokus på arbejdslivet.

Vedhæftede filer er lige ved hånden

App'en har i bunden de fire centrale menupunkter: Mail, Calendar, Files og People.

(© Skærmbillede fra Acompli-app)

Mail og kalender giver sig selv. Filer er en liste over alle de vedhæftede filer du har modtaget, sorteret efter dato. Trykker du på knappen, bliver du mødt af tre menuknapper, der gør det nemt at filtrere filerne i PowerPoints, billeder eller andre dokumenter.

(© Skærmbillede fra Acompli-app)

Mennesker (People) er en liste over, de folk du oftest og senest har kommunikeret med, og ved et enkelt tryk ud for en persons navn kan du sende en ny email. Du kan også hurtigt se den seneste korrespondence i har haft, møder du skal til med personen og filer du har modtaget.

(© Skærmbillede fra Acompli-app)

Det er smart, og giver lynhurtig adgang til funktioner mange ofte gør brug af, og du kan spare både et og to tryk i forhold til flere andre email-klienter, når du skal sende en mail.

Flere brugbare funktioner i toppen

I toppen af din indbakke er knapperne Unread, Flagged og Files.

(© Skærmbillede fra Acompli-app)

Med et enkelt tryk kan du altså hurtigt filtrere dine emails, så du eksempelvis kun ser dine ulæste beskeder.

Også Files kan være rar hurtigt at komme til, så du ikke først skal ind og lede i indbakken efter personen du ved du har fået et vedhæftet dokument fra, for derefter at finde den rette email med filen.

I indbakken kan man desuden swipe kort til venstre for at arkivere en email og langt for at slette den.

Alle funktioner er med til at sætte navigationshastigheden op, og det er jo positivt.

Positivt bekendtskab, men designet halter

Alt i alt er Acompli et positivt bekendtskab. Faktisk virker app'en overraskende godt af en første udgave at være.

Hvis du er typen, der arrangerer mange møder fra din smartphone, eller er på udkig efter en email-app der kan gøre mange af de trivielle gentagelser en anelse lettere, så er det helt sikkert værd at tjekke Acompli ud.

Visuelt halter app'en en smule. Ikonet til app'en er direkte grimt, og selvom selve app'ens design ikke gør det store væsen af sig, så er det bestemt heller ikke det smukkeste man har set.

App'en er gratis, og kommer indtil videre kun til iPhone.

Facebook
Twitter