Ansatte flygter fra web-veteran

Den aldrende web-gigant Yahoo står ikke blot overfor en opsplitning, men mister også folk i hastigt tempo.

The Yahoo logo is shown at the company's headquarters in Sunnyvale, California in this file photo from April 16, 2013. Yahoo Inc's revenue during the last three months of 2013 declined for the fourth consecutive quarter as weak online display ad sales weighed on results. REUTERS/Robert Galbraith/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS) (Foto: ROBERT GALBRAITH © Scanpix)

Med en alder i begyndelsen af tyverne, ville man normalt opfatte en virksomhed som ganske ung - men for internetgiganten Yahoo er alderen allerede begyndt at trykke, og selskabet er begyndt at knirke og lække ansatte.

Mens selskabet fortsat nyder en placering som en af verdens største trafikmagneter, og tilmed er en rimelig god forretning, er de ansatte begyndt at sive ud i hastigt tempo.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at Yahoo måske er på vej med en større fyringsrunde, og søndag kunne The New York Times så afsløre, at mere end en tredjedel af selskabets ansatte er forduftet inden for det seneste år. Topchef Marissa Mayer har været nødt til at sætte ind med bonus-ordninger og andre tricks for at sætte en prop i personaleflugten, skriver avisen.

Liv i den sovende kæmpe

Det er blandt andet de løbende fyringsrunder, der har svækket moralen.

Mayer kom til Yahoo for tre år siden, og søsatte et større strategiskifte, der skulle puste nyt liv i den sovende kæmpe. Midlet var øget fokus på mobile brugere og mobile tjenester, men resultaterne er foreløbig udeblevet, og den 11.000 mand store virksomhed bevæger sig kun langsomt fremad.

Undervejs har Yahoo købt ganske aggressivt op, blandt andet blognetværket Tumblr.

Den senere tid har snakken om Yahoo dog slet ikke handlet om Yahoo selv, men derimod om selskabets primære aktiv: En større aktiepost i den kinesiske e-handelsgigant, Alibaba, samt et værdifuldt datterselskab i Japan. Selskabets bestyrelse har gennem længere tid arbejdet på at afhænde denne aktiepost, men vil i så fald blive beskattet, hvilket man har taget gevaldige krumspring for at undgå.

Den nuværende løsning på problemet er at flytte hovedparten af Yahoo ud i et nyt selskab, og så beholde Alibaba som eneste tilbageværende aktiv.

Mindretal tror på bedre tider

Ifølge avisen står det grelt til blandt de ansatte, hvor mange søger væk, mens andre håber at blive fyret, så de kan få fratrædelsesgodtgørelse.

Kun 34 procent af de ansatte mener, at Yahoo er på vej mod bedre tider. Hos Google er tallet 77 procent.

Marissa Mayer kom til Yahoo fra netop Google og vakte dengang opsigt fordi hun var gravid, da hun tiltrådte posten som topchef, og derfor holdt en ultrakort barsel. I stedet passede hun sin baby på kontoret.

Mayer nedkom igen i december, denne gang med tvillinger, og også denne gang har topchefen annonceret, at barslen vil blive meget kort.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk