Apple hyrer virtual reality top-ekspert

3D-professor tager orlov fra universitetet og starter hos Apple. Firmaet har dog aldrig officielt fortalt, at de arbejder på virtual reality.

Virtual reality er udset til at være det helt store i 2016. Her er en deltager ved den store World Economic Forum konference i Davos, der ser en film i virtual reality. (Foto: Laurent GILLIERON © sCANPIX)

En af USA fremmeste forskere indenfor 3D og virtual reality, Doug A. Bowman, skifter universitetsarbejdet ud med et job hos Apple.

Det rapporterer Financial Times.

Bowman er professor i computervidenskab og og kommer fra en position som chef for centeret for Human-Computer Interaction på det teknologiske universitet Virginia Tech.

Hans speciale er design af tredimensionelle brugerflader og fordelene ved immersion - "indlevelsen i virtuelle miljøer". I det hele taget er listen over projekter, han har været med i, fyldt med 3D og virtual reality.

Altsammen tyder det på, at han skal hjælpe Apple med at udvikle - eller analysere mulighederne i - en eller anden form for virtuel oplevelse.

Indtil videre har Apple været tavse som graven i forhold til de virtuelle produkter som Facebook, HTC, Sony og Samsung lancerer. Men der kan ikke være meget tvivl om, at de bag lukkede døre arbejder på teknologien.

Apple har før haft flere jobopslag, hvor man har søgt efter folk med ekspertise indenfor virtual reality.

Ligeledes har Apple også tidligere fået patent på en brille, der visuelt minder meget om de virtual reality-briller, ovennævnte firmaer har udviklet.

Apple har også købt flere firmaer, der opererer i samme boldgade - blandt andet tyske Metaio, der beskriver sig selv som "pionerer indenfor augmented reality".