Apple Pay er nu i Danmark: Kræver den rigtige bank

Du skal være kunde hos Nordea eller Jyske Bank for at kunne benytte Apples mobilbetalingsløsning fra i dag.

(© Apple)

Hvis man gerne vil bruge mobilen til at betale for sine varer, så er markedet i dag blevet en mulighed større.

Apple Pay er netop blevet lanceret i Danmark, og bliver dermed endnu et alternativ til MobilePay, det mobile Dankort og de forskellige Wallet-løsninger, som flere banker tilbyder.

Dog er det i første omgang kun en mindre skare, der kan bruge den nye betalingsløsning. Apple har nemlig i første omgang kun indgået en aftale med Nordea og Jyske Bank, så man skal altså være kunde i en af de to banker, for at kunne bruge Apple Pay i dag.

Derudover skal man have en iPhone 6 eller nyere, for at det virker.

Kan bruges alle steder der tager kontaktløse kort

Apple Pay kan som udgangspunkt bruges i alle butikker, hvor man også kan betale med kontaktløse kort.

Det skyldes, at Apples betalingsløsning benytter den samme NFC-teknologi, hvilket betyder, at den grundlæggende infrastruktur er klar.

På nuværende tidspunkt er det en fordel, da Apple ikke tillader andre mobile betalingsløsninger at bruge NFC på iPhone. Konkurrenterne er derfor nødsaget til at bruge bluetooth-teknologien, som slet ikke er lige så udbredt på betalingsterminalerne i butikkerne, når de udvikler løsninger til iPhone-brugerne.

Apple Pay lanceres samtidig i Norge, Sverige, Finland og De forenede Arabiske Emirater og kan nu fås i 23 lande verden over.

Også online og fra person til person

Udover at kunne betale i fysiske butikker, bliver det også muligt at bruge Apple Pay til at betale for varer online på udvalgte hjemmesider.

Apple forventes i den næste opdatering af mobilstyresystemet iOS 11.1 også at gøre det muligt at lave betalinger fra person til person, som det kendes fra MobilePay.

Dog kan de personlige pengeoverførsler kun foregå mellem Apple-brugere, da betalingerne foregår via firmaets egen besked-app iMessage.

Hvis du vil have et overblik over, hvor kaotisk mobilbetalingsmarkedet i Danmark er, kan du læse mere lige her.

FacebookTwitter