Apple-stifter advarer: Kunstig intelligens kan gøre os til computernes kæledyr

I et usædvanligt interview med australske medier, stemmer Apple-stifter Steve Wozniak nu i koret af videnskabsfolk og virksomhedsledere, der frygter kunstig intelligens.

Steve Wozniak er glad for selvkørende biler, men bange for kunstig intelligens (Foto: STEFFEN SCHMIDT © Scanpix)

Det er en mørk og skræmmende fremtid, vi går i møde, hvis vi opfinder maskiner, der kan tænke selv.

Sådan har det flere gange lydt fra både Tesla- og SpaceX-stifter Elon Musk og den verdensberømte professor i fysik, Stephen Hawking, der begge har advaret mod at sætte strøm til maskiner, der kan designe forbedringer til sig selv.

Nu melder Apple-medstifter Steve Wozniak sig i rækken af folk, der frygter en fremtid med intelligente maskiner. Det sker i et usædvanligt interview med australske medier, der har talt med Wozniak i anledning af, at den berømte æres-ansatte Apple-bagmand blev australsk statsborger i december. Wozniak bor dog fortsat ikke i landet.

Computerne vil af med os

- Ligesom Stephen Hawking og Elon Musk har forudsagt, er jeg enig i, at fremtiden er skræmmende og rigtig dårlig for mennesker. Hvis vi bygger maskiner til at gøre alt for os, vil de til sidst tænke hurtigere end os og forsøge at slippe af med de langsomme mennesker, for at drive virksomhederne mere effektivt, siger Wozniak til avisen The Australian Financial Review.

- Vil vi blive guder. Eller vil vi blive kæledyr ? Eller vil vi blive myrerne, der bliver trådt på ?, spørger Wozniak uden dog at give svaret.

Særligt Tesla-skaber Elon Musk har tidligere flere gange advaret om udvikling af kunstig intelligens uden omtanke for konsekvenserne, og har peget på Terminator-filmene som eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis man går hele vejen.

Apple skal lave selvkørende biler

Den joviale Apple-stifter, der fortsat, omend symbolsk, er på lønningslisten hos Apple, slog desuden et slag for, at Apple burde bevæge sig ind på markedet for selvkørende biler, især fordi at Apple - med Wozniaks ord - vil være nødt til at bevæge sig ind på helt nye markeder, hvis selskabet vil gøre sig forhåbninger om at finde ny vækst.

Her er selvkørende biler oplagt - for det bliver stort, mener Wozniak.

Steve Wozniak stiftede i 1976 Apple sammen med afdøde Steve Jobs, men forlod i 1987 selskabet, som han fortsat får løn fra.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter