Apple vil erstatte dit kreditkort med iPhone

Flere medier rapporterer, at Apple har indgået aftaler med de største kreditkortudbydere, og vil præsentere en fuld betalingsløsning i næste uge.

Flere medier rapporterer uafhængigt af hinanden, at Apple er klar med en betalingsløsning baseret på en ny NFC-chip i den næste iPhone. (Foto: Nicolai Franck © DR)

Apple har indgået aftaler med flere af de største betalingskortudbydere Visa, MasterCard og American Express.

Det rapporterer flere medier uafhængigt af hinanden.

Ifølge re/codes oplysninger har Apple indgået en aftale med American Express. The Information rapporterer om en lignende aftale med Visa, mens Bloombergs kilder bekræfter de to aftaler og tilføjer, at Apple skulle have indgået en lignende aftale med MasterCard.

NFC-chip gør iPhone til et kreditkort

Aftalerne er indgået med henblik på, at Apple vil gøre det muligt at bruge iPhone som betalingsmiddel på lige fod med - eller som erstatning for - et kreditkort.

Det skal rent teknisk foregå ved at implementere en NFC-chip i næste generation iPhone, som præsenteres ved en event d. 9 september.

Desuden tyder alt på, at Apple ved samme event præsenterer deres første wearable produkt, muligvis et ur. Flere analytikere forventer, at det ligeledes vil kunne bruges som betalingsmiddel.

Fingeraftryk kan ersttatte pin-kode

NFC (Near Field Communication) gør det muligt at lave en pengetransaktion, ved at man holder en enhed med en NFC-chip tæt på en betalingsterminal, der også har NFC integreret i sig.

Stort set alle nyere betalingsterminaler i de danske butikker er forberedt til at modtage NFC-betalinger. Mange terminaler kan allerede nu modtage de kontaktløse betalinger, mens de fleste, der ikke kan, vil kunne blive NFC-parate ved hjælp af en simpel softwareopdatering.

Med hensyn til sikkerhed, forventes det, at Apple vil bruge Touch-ID - den fingeraftryksscanner, der allerede nu sidder på iPhones 5s - til at verificere betalinger med, og at fingeraftryk dermed kan erstatte den nuværende pinkode.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk