Apple vil skrue ned for opdaterings-ræset

Færre nye features i de kommende styresystemer skal sikre færre fejl — og at firmaet kan levere de lovede nyheder til tiden.

Apples software-chef Craig Federighi præsenterede i juni 2017 blandt andet 'Beskeder i iCloud'. 8 måneder senere er funktionen endnu ikke sendt ud til brugerne. Denne type forsinkelser, skal det være slut med. (Foto: Skærmbillede fra Apple event © Apple)

De seneste par år har Apple i stigende grad haft problemer med software, der ikke har virket efter hensigten, sikkerhedshuller og ikke mindst features, som ikke har kunne leveres til tiden.

Men det skal være slut nu, rapporterer Bloomberg.

Ifølge mediets kilder, betyder det, at Apple vil sætte tempoet lidt ned og ændre måden, man udvikler nye funktioner på.

Features skal være klar til tiden - og fejlfri

Softwareteamet får simpelthen længere tid til at gøre de nye funktioner helt færdige, uden at være presset til at skulle levere dem på en forudbestemt dato, hvor Apple præsenterer nyhederne i kommende styresystemer for offentligheden.

Målet er, at når der (traditionelt i juni måned) bliver offentliggjort nye funktioner, så kan de rent faktisk leveres til september, hvor Apple plejer at opdatere styresystemer i forbindelse med lanceringen af nye iPhones.

- Dette skift sker, fordi Apple har måtte sande, at deres tidsplaner ikke kan overholdes og at software bliver sendt ud med fejl i, hvilket ikke ville være sket tidligere, fortæller en unavngiven insider-kilde til Bloomberg-journalisten Mark Gurman, der igennem en årrække har haft særlige adgang til oplysninger om, hvad der sker indenfor Apples ellers hermetisk lukkede døre.

Graverende fejl skal elimineres

Eksempler på de helt åbenlyse softwareproblemer, firmaet har kæmpet med på det seneste, har været beskeder, der har været sorteret i forkert datorækkefølge på iPhones og flere graverende sikkerhedsfejl til Mac-computere.

Apple adresserede selv problemet i slutningen af 2017, hvor de officielt undskyldte et af de ovennævnte sikkerhedshuller over for brugerne.

- Vores kunder fortjener bedre. Vi reviderer nu vores udviklingsprocesser for at forhindre, at det sker igen, lød det dengang.

Og det er altså det, der nu er ved at blive sat i værk.

Lovede funktioner er gentagne gange blevet forsinket

Udover regulere fejl, er Apple også blevet nødt til at udskyde en række lovede funktioner, der skulle have være rullet ud sammen med iPhone-styresystemet iOS 11.

Det gælder blandt andet beskeder der synkroniserer via iCloud, muligheden for at lave personlige pengeoverførsler i Apple Pay og Airplay 2, der skal gøre det muligt at spille musik simultant på højttalere i flere rum.

Mens synkroniserede beskeder i skyen endelig ser dagens lys i en snarlig, mindre opdatering, så er Airplay 2 stadig ikke klar. Sidstnævnte er ikke mindst problematisk for Apple, der netop har lanceret (den forsinkede) HomePod-højttaler. Det betyder, at den fra start af ikke kan benytte den lovede multirums-funktion.

Ligeså kan man heller ikke på nuværende tidspunkt koble to HomePods sammen, så de spiller stereo. De folk der har været hurtige på købs-aftrækkeren, må altså pænt vente på, at Apple får bagt deres software færdig, før de kan udnytte højttalerens funktioner.

Den nye strategi, som bliver kaldt et “kæmpe kulturelt skift”, blev, ifølge Bloombergs kilder, præsenteret af Apples software-boss Craig Federighi for firmaets softwareudviklere i sidste måned.

Helt konkret betyder det, at man fremadrettet arbejder i et to-årigt perspektiv, hvor der er bedre plads til, at man kan udskyde en ny feature til det efterfølgende år, hvis den ikke kan blive færdig til tiden. Af samme årsag går det kommende iOS 12 under kodenavnet “peace”.

Forældre får overblik over deres børns skærmforbrug

Bloomberg rapporterer samtidig om nogle af de nyheder, som forventes at lande til efteråret.

Mest markant er, at det angiveligt skulle blive muligt at køre apps på tværs af iPhone, iPad og Mac, hvilket lyder som de Universal Apps, Microsoft for nogle år siden ikke havde held med at rulle ud på tværs af Windows-enheder.

Derudover skulle Apple til efteråret være klar med et nyt værktøj, som skal give forældre overblik over, hvor længe deres børn har brugt på deres iPads og telefoner. Dette har for nylig været efterspurgt af nogle af Apples egne aktionærer, der er bekymret for at børn bliver (for) afhængige af Apples dimser.

Facebook
Twitter