Apps: Apple banker Google, men Facebook rydder bordet

Indtægterne fra apps i 2014 er markant højere i Apples butik end i Googles, selvom der downloades flest Android-apps. Facebook står bag de fire mest downloadede apps i verden.

Tal fra 2014 viser at udviklere tjener flere penge på apps til iOS end til Android. Facebook ejer til gengæld de fire mest downloadede apps. (© SCANPIX)

Googles Android har igennem et stykke tid været det altdominerende styresystem på mobiltelefoner.

På verdensplan svinger Androids markedsandel et sted mellem 80 og 85 procent, men alligevel tjener udviklere langt flere penge på at udvikle apps til iPhone.

Det er en af konklusionerne i en stor rapport om app-udviklingen 2014 fra App Annie, et firma der specialiserer sig i analyse af apps.

iPhone genererer 70 procent flere indtægter

Android-brugerne downloader 60 procent flere apps end iPhone-brugerne, og Googles platform øger afstanden til Apples, når det alene drejer sig om hvor mange apps der bliver downloadet.

Men på trods af det, så genererer apps på iPhone 70 procent større indtægter end på Android.

Kort sagt sidder pengene altså en hel del mere løst hos iPhone-brugerne end de gør hos Android-brugerne, der altså i højere grad foretrækker de gratis apps.

Tre lande genererer flere penge end resten af verden

Kigger man på hvor pengene kommer fra, så viser tallene, at apps købt i Japan, Sydkorea og USA genererer flere indtægter end apps downloadet i hele resten af verden tilsammen, hvilket får App Annie til at kalde de tre lande for app-supermagter.

Men et nyt land kan være på vej til at blive en app-supermagt. På iPhone buldrer Kina nemlig frem, og er nu nummer tre på listen - efter USA og Japan - over lande der bruger flest penge på apps i Apples App store.

Det indikerer samtidig at sydkoreanerne bruger hoveddelen af deres penge på Android-apps, hvilket falder i god tråd med at deres egne firmaer hovedsaligt producerer Androidtelefoner.

På Android siden rykker Brasilien frem i feltet og er nu det land hvor der bliver downloadet næstflest apps målt på antal.

Facebook rydder bordet

Kigger man på årets mest populære apps, så er besked-apps og sociale netværk i en liga for sig. Ni ud af de ti mest downloadede apps findes i den kategori.

Men ingen kan måle sig med Facebook, der sætter sig på de fire øverste pladser.

Mest downloadet er Facebook Messenger efterfulgt af Facebook ‘classic’, WhatsApp og Instagram. Hele listen over de ti mest populære apps, finder du her.

Video, rejser og casual gaming vokser

App Annie udpeger i rapporten derudover flere andre tendenser fra 2014.

Spil i stil med det nærmest sensationelt populære ‘Flappy Bird’, har vundet stort frem i 2014. Den type simple spil som kan betjenes med en hånd, går under betegnelsen ‘super casual gaming’.

Derudover har mobil-streaming apps haft vind i sejlene i 2014. Ikke bare Netflix, men i det hele taget apps der leverer videoindhold. Den stigende popularitet er blandt andet et resultat af stigende hastigheder på dataoverførsel, og at phablets (store smartphones) vinder mere og mere frem.

En sidste tendens der fremhæves er at top ti mest populære transport-apps er vokset med over 30 procent. Det gælder både apps som Uber, hvor du kan praje en taxa fra din telefon, men også apps som Expedia, Airbnb og Hotels.com, som kan bruges til at finde billige rejser og ferieboliger.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter