Byg din egen el-guitar på Roskilde

Man kan bygge sin egen højttaler og el-guitar i Maker Space

(Foto: Dream City Roskilde Festival © Dream City Roskilde Festival)

De første fem dage på Roskilde Festival skaber gæsterne selv festen. Musikprogrammet er minimalt - til gengæld er gæsternes fantasi i top.

Det potentiale skal udnyttes i Dream City, hvor 4.000 festivalgæster har lavet teltlejre, der har til formål at bidrage med en eller flere oplevelser til de andre festivalgæster.

En af de mest ambitiøse er Maker Space, som blandt andet består af de to makerspaces Labitat fra Frederiksberg og FabLab Danmark fra Næstved, der har slæbt tre containere fulde af CNC-fræsere, laser-cuttere og 3D printere med på festival.

Byg din egen forstærker

Man kan lave sine egne smykker, men det mest festival orienterede er en lille forstærker, der kan bruges både til at spille musik igennem fra ens smartphone og til at være en guitarforstærker.

Nu er det jo ikke allle, der har en el-spade med på festival, så den kan man også bygge i en af containerne.

- Man kan bygge sin egen højttaler. Man får en højttaler, seks træplader, en printplade med delene til en forstærker - som jeg har designet - og en batteripakke med genopladelige batterier, fortæller Jens Peter fra FabLab Næstved.

Man betaler 300 kr. for samlesættet, som man samler i Maker Space på Roskilde.

Byg din egen el-spade

Bagefter kan man udsmykke den med klistermærker, som man også laver på stedet.

- Vi har en CNC-maskine, som vi har fræset en guitarkrop på. En af mine kollegaer vikler pickupper til den, som man får med sammen med strenge og stemmeskruer.

Guitarkittet koster også 300 kr., og de glade makerdrenge har 100 samlesæt med til de andre festivalgæster, så det gælder om at komme tidligt.

Kog grød med solenergi

Og hvis man kommer tidligt, så kan man være med til “grødhack” hos Vedvarende Energi.

- Vi har solceller på taget af vores trailer, fortæller Martin fra Vedvarende Energi.

Og så kan man koge vand via solenergi og lave grød med müsli.

Når det er overstået, så har Martin en pose fuld af solpaneler, som han bruger i en workshop, hvor folk skal bygge en soldrevet oplader til deres mobiltelefon.

Roskilde skal være som Burning Man

- Vi drømmer om at lave en selvstændig festival ud af det her, fortæller Esben Danielsen fra Roskilde Festival.

Inspirationen er Burning Man og Maker Faire i USA. De to store samlingspunkter for folk, der bygger alt lige fra robotter og droner til kæmpe cykler og biler, der spyer ild.

- Vi har i mange år bygget og skabt ting sammen herude på dyrskuepladsen i de seks uger, der går forud for hver festival. Den energi og det drive, vil vi gerne udvikle og skabe en festival, hvor også hr. og fru. Jensen kommer forbi og kigger på, hvordan vi kan forandre verden gennem selv at bygge den, i stedet for at lave i et “brug-og-smid-væk”-samfund, siger Esben Danielsen, der selv har været på Burning Man for tre år siden.

Facebook
Twitter