Cheferne er uenige: Er dine data mest private hos Apple eller Google?

Apples direktør Tim Cook og Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt skændes offentligt om, hvor brugernes data er mest sikre og private.

Hvem af disse to herrer vil du helst betro dine data? De er i hvert fald ikke enige om hvor dine data er sikrest (Foto: Hugo Ortuno & Michael Graae © Scanpix)

Hvem vil du helst have skal passe på dine data, Apples Tim Cook eller Googles Eric Schmidt?

Svaret afhænger nok af øjnene der ser, og om hvordan man definerer privatliv og sikkerhed.

Men en ting er helt sikker. De to chefer er lodret uenige om, hvor dine data er bedst beskyttet, hvilket de på hver deres måde er begyndt at ytre offentligt.

I forbindelse med et nyt privatlivs-site på Apples hjemmeside, skrev Apples chef Tim Cook for nylig en besked til brugerne om Apples 'commitment' til brugernes privatliv. Og her kunne han ikke dy sig for at sætte et dybt stød ind mod Google.

Dybe stød mod Google

I beskeden skriver Cook:

- For et par år siden, begyndte brugerne af internetservices at forstå, at når en onlineservice er gratis, så er du ikke brugeren. Så er du produktet. Hos Apple tror vi på at en god brugeroplevelse ikke skal være på bekostning af dit privatliv.

Og i fortsættelsen skal man være mere end almindelig tonedøv, for ikke at kunne høre, at Cooks ord i særdeleshed er ment som en lussing til naboerne hos Google.

- Vores foretningsmodel er meget ligetil. Vi sælger gode produkter. Vi bygger ikke en profil baseret på indholdet af din email eller websurfing-vaner til at sælge til annoncører. Vi tjener ikke penge på den information du gemmer på iPhone eller iCloud. Og vi læser ikke dine emails og beskeder for at få information om, hvad vi skal markedsføre overfor dig, skrev Cook.

Eric Schmidt: Cook tager fejl

Disse ord fra Tim Cook, er Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt netop blevet konfronteret med i et interview på CNN.

Til kommentaren om at Google sælger folks søgehistorik for at tjene penge, svarede Schmidt:

- Der er nogen, der ikke har briefet ham (Tim Cook, red.) korrekt om Googles politik. Alle de ting han insinuerer vi gør, gør vi ikke.

- Vi arbejder fantastisk hårdt på at holde den information du giver til Google privat, og vi giver dig muligheden for at tage informationen med dig, sagde Schmidt.

Schmidt kaster mudder tilbage

Herefter drejede Schmidt hurtigt snakken over på sikkerhed omkring data.

- Vi har altid været lederen indenfor sikkerhed og kryptering. Vores systemer er langt mere sikre og krypterede end nogle andres, inklusive Apple. De er ved at kunne følge med, hvilket er fint svarede Schmidt.

Og så kunne Schmidt ikke dy sig for for at svinge et dybt stød tilbage. Med slet skjult henvisning til at flere kendisser for nylig fik deres private billeder stjålet fra Apples iCloud, sagde Schmidt:

- Noter dig, at der ikke har været nogen alvorlige sikkerhedsbrister hos Google.

Vurder selv hvem du stoler på?

Hvem du har lyst til at gemme dine data hos, eller om du hellere vil vælge en helt tredje service, kan man nok kun finde ud af ved selv at undersøge sagen.

Og det kan relativt nemt lade sig gøre, da både Apple og Google har sider, hvor deres politik for privatliv er beskrevet. Teksten hos begge er på dansk og endda skrevet i et sprog, der er til at forstå, uden at man er jurist.

Apples retningsliner findes her. Googles her.

Ønsker du at slette nogle af de oplysninger Google har om dig - eksempelvis din fulde søgehistorik - kan du finde vej via dette link.

Facebook
Twitter