Computer skaber kunstig udgave af Barack Obama

Med kunstig intelligens og 17 timers video, kan man nu lave en overbevisende imitation af et menneske der taler.

USAs tidligere præsident mens hans stadig var præsident. Nu har en kunstig intelligens lært at efterligne hans mundbevægelser. (Foto: pool © Scanpix)

I en verden, hvor såkaldt fake news løbende rammer mediebilledet, og det generelt bliver sværere at skille sandt fra falsk, har forskere fra University of Washington lige øget sværhedsgraden betydeligt.

Forskerne har nemlig trænet en kunstig intelligens til at efterligne den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, på video. Det skriver bl.a. techmediet Engadget.

Teknologien er tænkt til fx. brug i filmindustrien, fordi det kan skabe overbevisende virtuelle skuespillere.

Imitation af ansigtsmimik

Processen, som forskerne har udviklet, træner den kunstige intelligens til at efterligne mundbevægelser via lyd- og videoklip. I dette tilfælde Barack Obama.

Ved at lade den kunstige intelligens registrere lyd og mundbevægelser på 17 timers video med Barack Obama, er den blevet trænet den til at kunne efterligne mundbevægelserne og skabe sammenhængen med lyden.

Derefter har forskerne smeltet de kunstige mundbevægelser sammen med en virkelig video med USAs tidligere præsident. Den samlede effekt er ikke 100% fejlfri - men er ikke desto mindre meget overbevisende.

En kunstig Obama

Ved at bruge den nye metode, kan man lave videoklip med Barack Obama ved at bruge lyd fra en hvilken som helst kilde. Man kan oven i købet redigere i lydfilerne med den tidligere præsident, så man kan få den kunstige Obama til at give et andet budskab end det oprindelige.

Selvom det indtil videre ikke er brugt ondsindet, kræver det ikke meget fantasi at forestille sig, at man kan bruge den samme proces til at sprede falske budskaber ved hjælp af en genkendelig afsender.

Se hvordan processen fungerer i videoen herunder:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter